MARIUS VIZER a DEMISIONAT din functia de presedinte al organizatiei SportAccord

Romanul MARIUS VIZER a DEMISIONAT duminica din functia de presedinte al organizatiei mondiale SportAccord, ca urmare a dezacordului pe care l-a avut cu Comitetului International Olimpic (CIO) pe tema controlul federatiilor sportive internationale.

MARIUS VIZER, care ocupa si postul de presedintele Federatiei internationale de judo (IJF), l-a acuzat pe Thomas Bach, presedintele CIO ca franeaza initiativele federatiilor internationale si a criticat slaba prezenta a acestora din urma in sanul CIO.

Citeste si: Marius Vizer, reales in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Judo

“De cand am fost ales la conducerea SportAccord, am incercat regulat sa dezvolt o colaborare constructiva cu CIO si cu presedintele sau Thomas Bach (…). Din nefericire, ea nu a devenit niciodata o realitate”, afirmase MARIUS VIZER in luna aprilie, dupa realegerea sa in fruntea SportAccord.

El a reprosat de asemenea CIO ca a blocat dezvoltarea unor evenimente multisport si a estimat ca Agenda 2020, adoptata de Bach, “nu aduce aproape niciun beneficiu sportului, federatiilor sau sportivilor”.

Citeste si: Nationala ROMANIEI de KEMPO este noua CAMPIOANA MONDIALA

Imediat dupa aceasta luare de pozitie, mai multe Federatii sportive internationale importante, si-au anuntat, pe rand, retragerea din organizatia SportAccord.

Sursa foto: news.yahoo.com