MARKO ATTILA a DEMISIONAT din PARLAMENT. Deputatii AMANA votul. PRECIZARI de la KELEMEN HUNOR

Deputatul MARKO ATTILA a DEMISIONAT din PARLAMENT, potrivit unor surse politice citate de postul B1 TV.

UPDATE 20.14: Presedintele UDMR, HUNOR KELEMEN, a declarat miercuri ca a primit prin email DEMISIA deputatului MARKO ATTILA GABOR, adaugand ca, probabil, in doua zile originalul va ajunge prin posta.

“Am primit prin mail astazi, pe la ora trei, nu stiu exact, dar in timpul sedintei comune a celor doua Camere, si am printat si am dat presedintelui Camerei (demisia — n.r.). Acum zece — 11 zile, nu mai stiu exact, pe 20 martie, am avut o intalnire cu domnul Marko in Ungaria. El mi-a spus atunci ca se gandeste la o demisie si astazi am primit aceasta demisie prin mail. (…) Colegii din Biroul permanent au discutat aceasta demisie si au zis ca au luat la cunostinta, dar votul in plenul Camerei, care inseamna un vot pentru vacantarea postului, se va da in momentul in care ajunge prin posta originalul si probabil maine sau poimaine, fiindca in doua zile banuiesc ca va ajunge si originalul prin posta, atunci se vacanteaza acest post”, a declarat HUNOR KELEMEN la Parlament.

Intrebat daca i-a comunicat lui MARKO ATTILA GABOR ca plenul va lua act de demisia lui abia saptamana viitoare si ca este nevoie sa trimita in original demisia, KELEMEN HUNOR a spus ca personal nu a vorbit cu el.

Presedintele UDMR a opinat ca este o decizie “curajoasa”, “corecta” din partea lui MARKO ATTILA GABOR si ca este convins ca va reusi sa isi demonstreze nevinovatia.

UPDATE 17.00: Deputatii au decis sa amane cu o saptamana votul privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui MARKO ATTILA. Parlamentarii au motivat decizia spunand ca asteapta demisia in original a deputatului.

MARKO ATTILA a declarat, pe pagina sa de Facebook, ca DEMISIA a fost una dintre cele mai grele decizii din viata sa.

“Azi am demisionat din functia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vietii mele, sa ma retrag de bunavoie si nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat intreaga viata”, a scris MARKO ATTILA pe reteaua de socializare.

Demisia ar fi fost trimisa la Parlament pe fax chiar inainte ca deputatii sa voteze noua cerere a DNA de retinere si arestare a lui MARKO ATTILA.

Citeste si: AVIZ POZITIV pentru ARESTAREA lui MARKO ATTILA din partea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor

DEMISIA deputatului a fost validata de Biroul Permanent al Camerei si urmeaza sa fie pusa pe ordinea de zi a plenului. Dupa ce demisia va fi publicata in Monitorul Oficial, procurorii DNA pot emite un mandat de retinere pentru 24 de ore pe numele lui MARKO ATTILA.

Deputatul UDMR este implicat in acelasi dosar in care este arestat si fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU.

Citeste si: KELEMEN HUNOR despre deputatul MARKO ATTILA: “Va fi DECIZIA lui daca isi va da DEMISIA”