MARKO ATTILA se considera CONDAMNAT PE NEDREPT si vrea o noua VIATA in UNGARIA

Fostul deputat UDMR Marko Attila spune, intr-un interviu acordat unui post de radio ungar, ca nu vrea sa se intoarca in Romania si intentioneaza sa inceapa o noua viata in Ungaria, el apreciind ca a fost condamnat pe nedrept in Romania, unde justitia este un “instrument de blocare a retrocedarilor”.

Intr-un interviu acordat postului de radio ungar Kossuth, Marko Attila afirma ca sistemul romanesc de justitie si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sunt un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv si pentru a nationaliza din nou bunurile restituite, informeaza Mediafax. 

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania, desi el a aplicat o decizie a Guvernului.

CITESTE SI: PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR A LUAT ACT DE DEMISIA LUI MARKO ATTILA

El a precizat ca nu vrea sa se intoarca la Bucuresti, deoarece DNA l-a trimis in judecata intr-un alt dosar, si vrea sa inceapa o noua viata la Budapesta.

Nu ma indoiesc nicio clipa ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue in Romania. Cine este corupt, trebuie condamnat”, a subliniat el.

Intrebat ce va face daca va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau, Marko a raspuns ca statul ungar i-a transmis in mai multe ocazii si in diverse moduri ca nu il va abandona, deoarece “Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz“, ci este vorba despre “discreditarea unui cetatean maghiar”.

Eugen Iordachescu, avocatul lui Marko Attila, declara, marti, ca, din cate stie el, deputatul si-a stabilit domiciliul in Ungaria si ca refuzul lui Marko de a se intoarce in Romania este “un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta”.

Camera Deputatilor a luat act, miercuri, de incetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive, acesta trimitandu-si demisia in original Legislativului. Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a incetat din data de 1 aprilie si, ca urmare, raportul Comisiei juridice de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a acestuia nu va mai fi discutat de plenul Camerei.

CITESTE SI: DEMISIA lui MARKO ATTILA a ajuns la PARLAMENT. Deputatul nu revine in Romania. REACTIA lui CAZANCIUC. UPDATE

Saptamana trecuta, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului UDMR, aceasta fiind a doua astfel de cerere in cazul sau, prima solicitare fiind aprobata in 3 decembrie 2014.

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI Horia Georgescu si de deputatul Theodor Nicolescu, toti trei fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).