Marmureanu, pentru Mondo News: “Marele CUTREMUR din Romania ar putea ajunge pana la Moscova”

Romania asteapta MARELE CUTREMUR, iar acesta va veni peste cateva decade, crede directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, GHEORGHE MARMUREANU. In opinia specialistului, acest seism ar urma sa aiba o adancime mare, putand fi resimtit chiar si la Moscova, intocmai ca cel din 1802.

Nu se pune problema unui CUTREMUR devastator in Romania, cel putin nu in urmatorii 25 de ani. Pe baza datelor istorice analizate, profesorul GHEORGHE MARMUREANU, actualmente director onorific in cadrul Institutului National de Fizica a Pamantului, ne spune ca un CUTREMUR de mare adancime se poate produce intre anii 2040-2060, chiar si peste.

Citeste si: CUTREMUR IN ROMANIA, RESIMTIT SI LA CHISINAU

“In 1802 a fost cel mai puternic CUTREMUR din Romania. A avut 7.9 pe Richter si s-a produs la o adancime de 140-150 de km, resimtindu-se pana la Moscova”, a declarat Marmureanu pentru Mondo News.

“Exista marturia unei bone care se afla cu bebelusul in curtea Bibliotecii Universitare a Universitatii <<M.V. Lomonosov>> din Moscova. Statuile au cazut pe jos si bancile de piatra s-au mutat singure din loc. Surprinzator, acel CUTREMUR nu a facut nici o victima.

In cazul in care vine, un nou SEISM de mare adancime ar putea ajunge pana la Moscova si chiar mai departe, in functie de cat de puternic este”, spune profesorul. Acesta explica faptul ca este mai bine sa fie de mare adancime, intrucat energia se disipeaza pe o suprafata foarte mare.

Citeste si: CUTREMUR CU MAGNITUDINEA DE 4,8 PE SCARA RICHTER, IN JUDETUL PRAHOVA

“Eu merg pe varianta unui CUTREMUR de mare adancime. Pentru a fi periculos, adica pierderi materiale si de vieti omenesti, seismul trebuie sa fie peste 7.1 pe Richter”, a mai declarat Marmureanu. 

Sursa foto: evz.ro