Maroc: Autocarul garzilor regale a cazut intr-o prapastie

Un autocar al garzii regale din Maroc a cazut intr-o prapastie, in urma tragicului accident 16 ofiteri au murit, iar alti 40 sunt raniti grav, informeaza BBC.

Garzile regale se deplasau catre o regiune din nordul Marocului pentru a pune la punct detaliile privind securitatea regelui marocan Mohammed al VI-lea (foto) care va efectua o vizita in zona.

Agentia marocana de stiri MAP a transmis ca autocarul a cazut intr-o rapa de 200 de metri de pe drumul dintre Tetouan si al Hoceima, insa cauza accidentului nu este cunoscuta. Ranitii au fost dusi la un spital din zona al Hoceima, iar opt dintre ei sunt in stare extrem de grava.

Regele a anuntat, dupa accident, ca va acoperi costurile pentru inmormantare si pentru ingrijirile medicale in locul familiilor victimelor.

Garda Regala a Marocului este alcatuita din 6.000 de persoane, facand parte din personalul militar. Membrii Garzii Regale sunt usor de recunoscut dupa beretele rosii pe care le poarta cand il insotesc pe rege, atunci cand acesta se afla in tara.

Sursa foto: adevarul.ro