Mars in Capitala pentru sustinerea adoptiilor

Cateva sute de persoane, printre care si parinti cu copii in brate sau in carucioare, au participat sambata la un mars pentru sustinerea adoptiilor.

Marsul a fost organizat pe traseul cuprins intre Piata Unirii si Parcul Tineretului, iar participantii au purtat pancarte cu mesaje precum “Avortul nu este niciodata o solutie”, “Orice copil merita o zi de nastere”, “Noi suntem generatia pentru viata” sau “Adoptie, nu avort!”.

“‘Marsul pentru viata 2014 ,,Adoptia o alegere nobila,, este organizat de Asociatia Studenti pentru viata. Scopul lui a fost sa transmita un mesaj de sustinere a adoptiei pentru copii care sunt abandonati, pentru parintii care vor sa adopte, pentru mamele care vor sa isi dea copiii spre adoptie”, a declarat Alexandra Nadane, presedinta Asociatiei Studenti pentru viata, citata de Agerpres.

Citeste si: PESTE 2.200 DE PROCEDURI DE ADOPTIE AU FOST DESCHISE IN 2013. CEI MAI MULTI COPII ADOPTATI, IN DAMBOVITA SI VRANCEA

Pe scena amplasata in Parcul Tineretului au fost prezentate cateva povesti ale unor familii care au adoptat copii, dar si ale unor copii care au fost adoptati.

La finalul evenimentului, pe scena a avut loc un concert de sustinere, printre invitati numarandu-se Vlad Mirita, Alexandra Usurelu, Bogdan Vladau, Anthony Icuagu (Vocea Romaniei), Vlad Stoia (Vocea Romaniei), Beatrice Vladan (Vocea Romaniei) si actrita Ioana Picos.

Cea de-a patra editie a “Marsului pentru viata. Adoptia, o alegere nobila” se desfasoara in acest weekend in aproape 40 de orase din Romania, printre care Constanta, Tulcea, Bacau, Piatra Neamt, Suceava, Craiova, Galati, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brasov, Timisoara, Oradea etc.

Coordonarea nationala a “Marsului pentru viata” si organizarea lui in Bucuresti au fost asigurate in acest an de Asociatia Studenti pentru viata.

Sursa foto: agerpres.ro