MARSUL DE LA PARIS: Familiile victimelor de la Charlie Hebdo, lideri mondiali, printre care si Klaus Iohannis, participa la marsul republican de la Paris

MARSUL DE LA PARIS: Familiile victimelor de la Charlie Hebdo, lideri mondiali, printre care si Klaus Iohannis, participa la marsul republican de la Paris

MARSUL REPUBLICAN DE LA PARIS. O multime compacta de oameni se indrepta duminica din toate colturile Parisului catre punctul de plecare al Marsului solidaritatii la care participa si circa 50 de lideri mondiali, transmite AFP.

Punctul de plecare al marsului, Piata Republicii, parea a fi o maree neagra de oameni cu mult inaintea inceperii marsului, programat pentru orele 14:00 GMT. Metrouri pline, oameni mergand pe strada, inclusiv pe drumuri pe care circulatia nu a fost oprita: cu miile, manifestantii continuau sa se stranga.

Familiile victimelor atentatului impotriva publicatiei satirice Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morti, precum si apropiati si supravietuitori au sosit duminica la ‘marsul republican’ impotriva terorismului, care se desfasoara la Paris, informeaza AFP.

Sositi cu autocarele, acesti oameni, care poarta bandane albe pe cap, pe care este scris ‘Charlie’, urmeaza sa se aseze in fruntea cortegiului care va porni catre Piata Republicii din Paris, in care s-a strans deja o multime imensa de oameni.

Mondo News va prezinta in format update principalele momente ale marsului desfasurat la Paris. URMARESTE AICI MARSUL MINUT CU MINUT. LIVE VIDEO

In alte orase din Franta au avut loc deja marsuri care au reunit circa 150.000 de oameni. La Saint-Etienne (centru), circa 60.000 de oameni au marsaluit pentru libertatea de exprimare si impotriva fanatismului.

si la Perpignan (sud), unde 40.000 din cei 110.000 de locuitori ai orasului au defilat in tacere, intrerupta din cand in cand doar de aplauze.

Numeroase marsuri erau prevazute si la Lyon, al treilea oras ca marime din Franta, la Bordeaux (vest) sau la Reims (nord-est).

Din cauza diferentei de fus orar, primul mars din aceasta duminica a avut loc in Noua Caledonie, unde 4.000 s-au strans la Nouméa.

Inainte de inceperea marsului, presedintele francez Francois Hollande i-a primit la Palatul Elysee pe cei circa 50 de lideri straini care urmau sa participe la eveniment, printre care se afla si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.