TINERII UNIONISTI au ajuns la PALATUL COTROCENI. UPDATE

UPDATE 18:45 Participantii la MARSUL LUI STEFAN CEL MARE au ajuns duminica dupa-amiaza la PALATUL COTROCENI, unde au fost primiti de o delegatie din partea presedintelui KLAUS IOHANNIS.

Acestia au mers in mars spre Splaiul Unirii, Piata Unirii, Podul Izvor pana la Palatul Cotroceni. Ei cer urgentarea procesului de reunificare a Romaniei cu Republica Moldova.

“Cele mai recente sondaje arata ca peste 52% dintre cetatenii Republicii Moldova se declara in favoarea procesului de unire. Dorim unirea ca este o reparatie istorica, este firesc sa se intample asa, sa fim uniti si sa traim intr-o tara mare, prospera si cu bunastare pentru cetatenii sai din ambele maluri ale Prutului”, a declarat vicepresedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, Iulia MODIGA.

Cei o mie de tineri care au pornit pe jos din CHISINAU SPRE BUCURESTI, in MARSUL LUI STEFAN CEL MARE, au ajuns duminica la PIATA UNIVERSITATII, unde au fost intampinati de reprezentantii Platformei Unioniste Actiunea 2012.

CITESTE SI: Mesajul lui KLAUS IOHANNIS pentru tinerii UNIONISTI care au venit de la CHISINAU la BUCURESTI

Acestia vor pleca in mars spre Palatul Cotroceni, pentru a-i cere presedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare a Romaniei cu Republica Moldova.

Ei au fost intampinati in Piata Universitatii cu aplauze de cateva SUTE DE BUCURESTENI, sustinatori ai UNIRII ROMANIEI CU BASARABIA. Oamenii scandau “Vrem unire” si “Ole! Ole! Chisinau si Bucuresti doua inimi romanesti” si fluturau steaguri tricolore. In Piata Universitatii s-au cantat Imnul national al Romaniei si Hora Unirii.

Vicepresedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, Iulia Modiga, a declarat pentru Agerpres ca evenimentul de duminica are rolul de a transmite “un semnal clar Presedintiei, Parlamentului, Guvernului de la Bucuresti — si anume ca romanii din Basarabia doresc unirea cu Romania”.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: Socialistii lui IGOR DODON cer INTERZICEREA ORGANIZATIILOR UNIONISTE 

“Noi ne-am strans astazi aici pentru a merge impreuna la Cotroceni pentru a cere presedintelui Iohannis UNIREA. Ni s-a spus ca, daca vom cere unirea, unirea se va face. Aceste cuvinte le-au spus atat presedintele Iohannis, premierul Ponta, cat si fostul presedinte Basescu, si ca pana in 2018 se va realiza unificarea. Tinerii basarabeni au ajuns in Bucuresti aratand ca dorinta lor e vie si MOMENTUL ESTE APROAPE”, a spus Iulia Modiga.

Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, a tinut sa atraga atentia ca organizatia sa nu accepta simboluri politice in acest demers. “Politica se face in Parlament si unirea trebuie sa se faca tot in Parlament”, a aratat Simion.

CITESTE SI: CHISINAU: 30.000 de oameni au participat la MAREA ADUNARE NATIONALA, la care au cerut UNIREA CU ROMANIA 

Tinerii din Marsul lui Stefan cel Mare au plecat din Chisinau spre Bucuresti duminica, 5 iulie, imediat dupa MAREA ADUNARE NATIONALA, si au mers pe jos, cu drapele tricolore, pentru a ajunge la Prut, unde au refacut celebrele PODURI DE FLORI, potrivit Platformei Unioniste.

Participantii la mars au plecat duminica din gara Iasi spre Capitala cu trenul.

“Acesti tineri poarta in suflete flacara dorintei de Unire si au nevoie de tot sprijinul romanilor pentru a o duce aprinsa la Cotroceni! Veniti, romani, sa va intampinati fratii de pe celalalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricand, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion.

*Sursa foto: gandul.info