MARTIN LUTHER KING, omagiat in Congresul american

Congresul american a acordat, marti, cu titlu postum, cea mai inalta distinctie reverendului MARTIN LUTHER KING JR. si sotiei sale CORETTA SCOTT KING, in cursul unei ceremonii de marcare a 50 de ani de la adoptarea legii cu privire la drepturile civile.

Congresul a votat in 2004 o rezolutie prin care acorda Medalia de Aur a Congresului sotilor KING, pe care vaduva lui MARTIN LUTHER KING JR. trebuia sa o accepte, dar CORETTA SCOTT KING a decedat in 2006. Prin urmare, recompensa a fost acceptata marti de copiii sotilor KING, sub rotonda Capitoliului de la Washington.

Citeste si: EVENIMENTE DIN ISTORIA AMERICANILOR DE CULOARE

“Datorita actelor, discursurilor si scrierilor lor, ei au creat climatul favorabil adoptarii legii cu privire la drepturile civile in 1964 (Civil Rights Act) si a legii cu privire la dreptul de vot in 1965 (Voting Rights Act)”, a declarat reprezentantul democrat John Lewis, un fost lider al studentilor care au participat la miscarea din anii 1960.

Civil Rights Act, propusa initial de presedintele John F. Kennedy, a fost adoptata in 1964, dupa luni de batalie in Senat, unde alesi din sudul tarii au recurs la toate procedurile de obstructionare de care dispuneau.

Presedintele democrat Lyndon Johnson promulga in aceeasi zi, intr-o transmisie in direct, legea care interzicea discriminarile rasiale si segrarea in scoli, la munca, in hoteluri, restaurante si in alte locuri publice.

Citeste si: MAYA ANGELOU A MURIT! POETA AMERICANA SI ACTIVISTA PENTRU DREPTURILE OAMENILOR DE CULOARE A DECEDAT LA 86 DE ANI

“Fara leadershipul lui Lyndon Johnson, noi nu am fi fost astazi aici, iar Barack Obama nu ar fi fost presedintele Statelor Unite ale Americii”, a spus John Lewis.

Sursa foto: kids.nationalgeographic.com