MARTIN SCHULZ: Ii voi transmite lui CAMERON ca este bine sa avem un REGAT UNIT intr-o EUROPA unita

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a declarat “linistit de rezultatul” referendumului din Scotia, intr-un interviu publicat vineri de postul de radio Deutschlandfunk.

“Marturisesc: rezultatul ma linisteste”, a declarat germanul, intrebat despre respingerea indepedentei Scotiei in cadrul unui referendum istoric marcat de o participare masiva.

CITESTE SI: E oficial! Marea Britanie ramane UNITA. Scotia a votat impotriva INDEPENDENTEI 

“Sunt multumit de rezultat (…) Cred ca a fost un proces democratic national in Marea Britanie, unde referendumul a fost recunoscut de Guvernul de la Londra”, a declarat el. “Data viitoare cand ma voi intalni cu David Cameron ii voi spune ca eu cred ca este bine sa avem un Regat Unit intr-o Europa Unita”, a continuat el.

CITESTE SI: Miscarile SEPARATISTE care s-ar putea inspira din REFERENDUMUL din SCOTIA 

Intrebat daca Scotia ar putea fi un semnal pentru alte tari, precum Spania sau Italia – unde existau temeri de contagiune in cazul aprobarii independentei -, Schulz a raspuns: “daca ajungem acum in Scotia la o autodeterminare culturala, economica rezonabila (…) ramanand in Regatul Unit, atunci acest lucru ar putea deveni un model care poate contribui la satisfacerea altor regiuni”.

Sursa foto: bbc.co.uk