MARTIN WINTERKORN, presedintele Volkswagen, a demisionat din functie, in urma scandalului cu noxe

Presedintele Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat din functie dupa scandalul cu noxe, informeaza B1 TV.

Sedinta actionarilor Volkswagen, ce a avut loc miercuri, s-a incheiat cu demisia lui Martin Winterkorn care si-a asumat responsabilitatea pentru neregulile gasite si a solicitat sa isi rezilieze contractul cu compania.

Actionarii, publicul si parteneri de afaceri au facut presiuni tot mai mari pentru ca Martin Winterkorn sa renunte la functie in urma scandalului de inselatorie care a avariat serios imaginea companiei, scrie presa germana. 

Actiunile Volkswagen au cazut drastic in deschiderea sedintei Bursei din Frankfurt, compania piezand 22,6 miliarde de euro pe bursa in ultima saptamana, dar efectul loveste in toata piata auto: aproape toate marile companii auto sunt trase in jos de scandalul VW.

VW e din ce in ce mai izolat, dupa ce atat Guvernul francez, cat si cel german, au sustinut ca acuzatiile aduse producatorului auto sunt extrem de serioase si incalca legislatia europeana. In vreme ce, ACEA, grupul de lobby european al producatorilor auto, a sustinut, miercuri, ca nu exista dovezi ca problema VW se extinde la nivelul intregii industrii.

Pozitia brand-ului VW pe piata americana ar putea sa fie in pericol, sustine directorul executiv al celui mai mare retailer auto din SUA. 

“Vanzarile VW in urmatorii 10-20 de ani ar putea sa fie afectate de cum reactioneaza compania in urmatoarele zile”, a declarat CEO-ul AutoNation.

Volkswagen a recunoscut ca 11 milioane de masini livrate in toata lumea sunt dotate cu un software care permite pacalirea testelor legate de poluare. De la izbucnirea scandalului emisiilor de carbon, grupul Volkswagen a rechemat la service 500.000 de masini. 

Sursa foto: sueddeutsche