MARTON ARPAD: Argumentele presedintelui Basescu privind-o pe Rozalia Biro, CUSUTE CU ATA ALBA

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, vineri, ca argumentele presedintelui TRAIAN BASESCU privitoare la nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii “sunt CUSUTE CU ATA ALBA” si crede ca oricine ar fi fost propus seful statului ar fi gasit o justificare ca sa nu fie numit.

“Argumentarea presedintelui Basescu mi se pare CUSUTA CU ATA ALBA. Cred ca oricine ar fi fost propus ar fi gasit presedintele o justificare ca sa nu fie numit. Eu intotdeauna nu pot urmari ideile domnului presedinte, el intotdeauna are in orice miscare de-a sa si niste lucruri ascunse, niste teluri, pe care le urmareste”, a precizat MARTON ARPAD, potrivit Mediafax.

Citeste si: GYORGY FRUNDA: Rozalia Biro vorbeste PERFECT limba romana

El a aratat ca senatorul Rozalia Biro a fost multi ani viceprimarul Oradei, care are populatie majoritara vorbitoare de limba romana si ca Biro a urmat facultatea in limba romana.

“Ea este economista, a terminat facultatea in limba romana in Romania, ca atare majoritatea colegilor ei, care sunt si ei intelectuali, erau romani si se pare ca a reusit sa comunice cu profesorii sai, cu colegii sai. Ea n-a terminat facultatea pe luna, ci in Romania, n-a studiat prin alte parti, ea vorbeste limba romana. Cred ca aceste probleme sunt doar niste observatii scoase din joben pentru a respinge o nominalizare”, a adaugat deputatul UDMR.

Citeste si: Propunerile de numire a Rozaliei Biro si a lui Claudiu Manda la Cultura si Buget, trimise de Ponta lui Basescu

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, vineri, explicand de ce considera nepotrivita nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii, ca nu ar vrea ca ministrul Culturii din Romania sa fie urmarit de povestile cu copiii bipezi, care arata neintelegerea deplina a limbii romane.

Senatorul UDMR Rozalia Biro, presedintele CRU al Uniunii, este propunerea premierului Victor Ponta pentru functiile de vicepremier si ministru al Culturii in locul lui Kelemen Hunor, care a anuntat ca demisioneaza din Guvern.

Sursa foto: magyarhirlap.hu