Martorii audiati in Dosarul Centrului Militar Zonal sustin ca DECIZIA mutarii Arhivelor a fost LEGALA

Cei patru martori audiati, miercuri, la Tribunalul Constanta, in dosarul pentru subfinantarea Centrului Militar Zonal, in care este implicat si NICUSOR CONSTANTINESCU, au sustinut ca hotararea CJ prin care in cladirea Centrului urma sa functioneze o parte din Arhivele Nationale a fost legala si oportuna.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, la sfarsitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Primul martor audiat, Mariana Belu, secretarul judetului Constanta, a declarat ca Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Constanta a solicitat CJ repartizarea unor spatii in care sa isi mute o parte din arhivele detinute in judetul Constanta.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU, sub CONTROL JUDICIAR in dosarul Centrului Militar Zonal

Si ce-l de-al doilea martor, Ionut titimeaua, care la vremea adoptarii hotararii din anul 2012 ocupa functia de director general al Directiei Generale de Administratie Publica si Juridica din cadrul Consiliului Judetean, a spus ca hotararea 339/2012 a fost legala.

Cistian Darie, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a fost cel de-al treilea martor audiat miercuri care a susținut ca proiectul a fost oportun pentru a se gasi un sediu destinat Arhivelor Nationale Constanta, iat Cristinel Dragomir, ultimul martor, a spus ca singurul spatiu disponibil pentru a se muta o parte din Arhivele Nationale Constanta era in cladirea in care functioneaza si Centrul Militar Zonal.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU scapa de ARESTUL la DOMICILIU in Dosarul CENTRUL MILITAR ZONAL

 Sursa foto www.agerpres.ro