Marturie INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU a turnat toata conducerea PDL

Gabriel Sandu

Au aparut noi pasaje din MARTURIA INCENDIARA facuta de GABRIEL SANDU, fost ministru inculpat in DOSARUL MICROSOFT, despre spaga din campaniile electorale. GABRIEL SANDU vorbeste de presiuni la adresa sa din partea conducerii PDL si aminteste de noi nume grele din PDL, printre ele: EMIL BOC, ELENA UDREA, RADU BERCEANU si ADRIEAN VIDEANU.

Iata fragmentul din marturia lui GABRIEL SANDU, aparut in referatul procurorilor, potrivit Comisarul.ro:

“Imediat dupa numire am avut o discutie foarte clara atat cu conducerea PDL pe plan national, cat si cu sefii catorva organizatii judetene PDL dintre care ii nominalizez pe urmatorii: GEORGE SCRIPCARU (PDL Brasov), GHEORGHE STEFAN (PDL Neamt), Florian Aurelian Popescu (PDL Dambovita), ROBERTA ANASTASE (PDL Prahova), si cu domnul CEZAR PREDA, responsabil PDL Braila.

CITESTE SI: MARTURIE INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: INDICII despre un ASASINAT 

Din discutiile purtate s-a desprins ideea ca trebuie sa fiu foarte atent si sa le ascult sfaturile, ca pe anumite functii-cheie din minister sa punem oameni de incredere si sa-i sprijinim, insa am realizat ulterior ca aceste numiri vizau multiple functii din administratia publica, dar si parlamentari si europarlamentari.

Pentru asta asteptarile liderilor politici ai PDL era sa sprijin campaniile electorale.

Astfel, toate cheltuielile si obligatiile cu acest scop au fost dispuse ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv EMIL BOC, ELENA UDREA, VASILE BLAGA, ADRIEAN VIDEANU, RADU BERCEANU, ROBERTA ANASTASE, ALIN ALBU, GH. STEFAN etc. Iar asumarea de catre mine a acestor obligatii viza conditionarea pentru mentinerea in functia de ministru al comunicatiei si societatii informationale.

In acest context al presiunilor executate asupra mea, pentru acoperirea de indata a unor obligatii financiare necesare campaniilor electorale din 2009, sau nu existau fonduri dinainte pregatite de partid sau persoanele ce sustineau colectarea de bani, m-am intalnit separat cu fiecare in parte si la initiativa unora dintre ei cu domnii GHEORGHE STEFAN si DORIN COCOS. 

Cei doi mi-au oferit o varianta in rezolvarea deficitului promitand ca-mi garanteaza asigurarea din surse proprii, dar temporar, a contributiei mele la cele doua campanii din anul 2009. Imi amintesc ca fiecare imi oferea un sprijin de aproximativ 2 milioane de euro, in schimb imi solicitau sa obtin semnaturile necesare aprobarii HG nr. 460/2009, pentru aprobarea achizitiei licentelor Microsoft necesare in perioada 2009 – 2012, precum si sa obtin bugetarea aferenta derularii contractului”, se arata in fragmentul de marturie prezentat de comisarul.ro. 

CITESTE SI: ACUZATII FARA NUMAR: ELENA UDREA il apara pe COCOS in dosarul MICROSFT

Dupa ce si-au turnat colegii din dosar, procurorii au cerut pentru cei doi o pedeapsa mai usoara, arestul la domiciliu. GABRIEL SANDU este acuzat de luare de mita si spalare de bani, iar omul de afaceri NICOLAE DUMITRU zis Niro, de TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI. 

GABRIEL SANDU le-a explicat procurorilor a modul in care circulau banii in PDL pentru campania electorala a lui TRAIAN BASESCU, iar Niro a dezvaluit metodele mafiote ale unui alt afacerist, ALEXANDRU BITTNER, care isi ameninta cu moartea competitorii. 

DORIN COCOS si GHEORGHE STEFAN, cercetati si ei in acelasi caz, raman dupa gratii. 

Sursa foto: adevarul.ro