SOC! JURNALIST renumit despre recrutarea OFITERILOR ACOPERITI din PRESA

O MARTURIE SOC a unui jurnalist renumit din peisajul autohton tinde sa zguduie din temelii “lumea linistita” a OFITERILOR ACOPERITI din mass media romaneasca.

SORIN ROSCA STANESCU dezvaluie, in cadrul unui editorial postat pe blogul personal, modul si obiectivele pentru care serviciile secrete romanesti decid sa patrunda in redactiile institutiilor mass media. SRS precizeaza ca, pe fondul luptei politice din ce in ce mai acerba, tot mai multe nume ale OFITERILOR ACOPERITI din presa AUTOHTONA sunt date publicitatii.

SORIN ROSCA STANESCU precizeaza ca, incepand cu 1990, serviciile secrete ar fi trecut la recrutari masive din randul tinerilor care au imbratisat profesia de jurnalist si ca primul serviciu de forta care a decis sa infiltreze oameni in redactii ar fi fost cel al Ministerului de Interne.

CITESTE SI: INCA UNUL LA RAND TURCESCU mai da in fapt un OFITER ACOPERIT din PRESA 

SORIN ROSCA STANESCU dezvaluie si faptul ca serviciul care ar fi infiltrat cei mai multi acoperiti in presa este SRI si ca in ultimii 25 de ani acest serviciu a jucat un rol de marca in politica romaneasca.

”De cateva ori in ultimii douazeci si cinci de ani, Serviciul Roman de Informatii a indeplinit si rolul de jucator de marca in politica romaneasca. Schimband cursul evenimentelor in functie de interesele, fie ale institutiei, fie ale conducatorilor institutiei, care nu coincideau decat uneori cu interesul national. In paranteza fie spus, chiar in aceasta perioada, in care un regim se prabuseste, iar alt regim se construieste, Serviciul Roman de Informatii joaca in forta, incercand sa consolideze pozitia unor dintre conducatorii sai”, scrie  SORIN ROSCA STANESCU.

De asemenea, in viziunea lui SRS, singurele doua institutii care pot pune capat acestei ”operatiuni” de infiltrare al unor ofiteri acoperi in presa romanescu sunt Parlamentul si Administratia Prezidentiala.

”(…) Cineva ar trebui sa puna capat acestor operatiuni.

Cine ar putea sa o faca? Parlamentul. In masura in care nu este prea slab si prea infiltrat, la randul lui. Sau acel centru de putere care se cheama Administratia Prezidentiala si care, cel putin la nivelul enuntului, doreste o resetare si o insanatosire a societatii romanesti.”, precizeaza SORIN ROSCA STANESCU.

CITESTE SI: MARTURIE SOC: CRISTIAN SIMA face dezvaluiri incredibile despre MICROSOFT si coruptia din PRESA 

”Pe masura ce lupta de clasa se ascute, ies tot mai mult in evidenta ofiterii acoperiti ai presei romane. Pe scurt, putem sa le spunem ofiteri de presa. Ei au fost strecurati de-a lungul timpului, mai intai in redactiile ziarelor si revistelor, si, apoi, din ce in ce mai substantial, in cele ale televiziunilor de stiri. Rolul acestora este complex si merita sa fie pus in discutie.

Cine sunt acesti OFITERI ACOPERITI? Unii dintre ei, cum este Robert Turcescu, au avut un moment de demnitate, o tresarire a constiintei, dupa unii, iar, dupa altii, un moment de ratacire, si s-au parat, singuri, in fata opiniei publice. Altii, stau infipti in redactii, viermuiesc acolo, ies pe sticla de cate ori pot si isi produc dejectiile, in slujba serviciului secret care i-a angajat. Iar numarul lor este ingrijorator de mare pentru o societate care mimeaza democratia si occidentalismul.

De ce vorbim de OFITERI ACOPERITI ai mai multor servicii secrete? Dintr-un motiv cat se poate de simplu. Pe parcursul ultimilor douazeci si cinci de ani, pe masura ce au fost create mai multe servicii secrete si ele au intrat in concurenta, fiecare incercand sa acopere o plaja cat mai larga, au fost recuperati sau recrutati si acesti falsi jurnalisti. Unii au fost preluati direct din structurile fostei Securitati, din randul informatorilor acesteia, si transformati in cartite sau agenti de influenta sau simpli delatori, care, din redactiile in care s-au aflat, au colaborat, evident, contra cost, cu serviciul secret care i-a tutelat si ii tuteleaza. Sunt lupii batrani ai presei paralele. Incepand din 1990 insa, serviciile secrete au trecut la recrutari masive, din randul acelor tineri care au imbratisat, cel putin aparent, profesia jurnalistica. Profitand, pur si simplu, de faptul ca presa scrisa, in special, si apoi presa TV, dezvoltandu-se exploziv, a primit, fara prea mult discernamant, un mare numar de tineri in randurile ei.

CITESTE SI: Inca un JURNALIST CELEBRU, OFITER ACOPERIT? DEZVALUIREA a fost lansata chiar de Victor Ponta 

Primul serviciu secret care, inca din primavara lui 1990, a infiltrat redactiile si a recrutat ziaristi, a fost faimosul 0215. Serviciul Secret al Ministerului de Interne. Care, de la bun inceput, in loc sa se ocupe, exclusiv, de supravegherea personalului acestui minister, asa cum scrie in lege, a desfasurat operatiuni de larga anvergura, pe suprafata intregii societati romanesti. Urmatorul serviciul secret, in ordine cronologica, preocupat de infiltrarea presei, a fost, oricat ar parea de ciudat, Serviciul Secret al Armatei. Oare de ce? Vrajmasii Romaniei erau inauntru sau in afara granitelor? Raspunsul il putem afla printr-o simpla consultare a arhivelor. In primii ani, dupa evenimentele din decembrie 1989, in Armata au avut loc framantari de mare anvergura, extrem de profunde, iar tema schimbului de generatii din Armata si, evident, de mentalitati a preocupat, in mare masura, opinia publica. Prin urmare, Armata a simtit nevoie influentarii opiniei publice, prin intermediul presei, si, din acest motiv, a infiltrat, cu agenti, redactiile ziarelor. De-a lungul timpului, atat infiltrarile din Ministerul de Interne, cat si cele din Armata au fost devoalate si chiar asumate de reprezentanti de varf ai celor doua institutii.

Dar adevaratele, masivele si periculoasele infiltrari ale redactiilor au fost operate de Serviciul Roman de Informatii. Si, partial, de Serviciul de Informatii Externe. De ce afirm acest lucru? Pentru ca, Serviciul Roman de Informatii, spre deosebire de celelalte servicii secrete, care au incercat sa devina influente in perimetrul restrans al activitatii ministerelor de care apartineau, avea o vocatia, sa-i spunem, nationala. Terenul de lupta al Serviciului Roman de Informatii a fost si este intregul teritoriul national si intreaga natiune romana. De cateva ori in ultimii douazeci si cinci de ani, Serviciul Roman de Informatii a indeplinit si rolul de jucator de marca in politica romaneasca. Schimband cursul evenimentelor in functie de interesele, fie ale institutiei, fie ale conducatorilor institutiei, care nu coincideau decat uneori cu interesul national. In paranteza fie spus, chiar in aceasta perioada, in care un regim se prabuseste, iar alt regim se construieste, Serviciul Roman de Informatii joaca in forta, incercand sa consolideze pozitia unor dintre conducatorii sai. Evident, nu ma refer la noul director al Serviciului Roman de Informatii, care, chiar daca ar fi dorit, nu ar fi avut timpul fizic sa se prostitueze.

CITESTE SI: BOMBA in TELEVIZIUNE! Robert TURCESCU da lovitura acolo unde NIMENI nu se astepta 

Culmea este ca, venind mai tarziu, dar tot in forta, pana si Serviciul de Protectie si Paza a intrat in aceasta competitie, infiltrand redactiile, tot sub pretextul ca in acest fel isi indeplineste obiectivele cu mai multa acuratete. In realitate, incercand doar sa spioneze si sa influenteze, prin intermediul presei, opinia publica. Redactorii, ofiteri sau informatori ai serviciilor secret, reprezinta doar unul dintre fenomenele la care ma refer. Mai grav inca este situatia, din ce in ce mai des intalnita, in care serviciile secrete detin, prin intermediul unor ofiteri acoperiti ori agenti de influenta, chiar si actionariatul ori managementul unor redactii din presa scrisa sau din televiziune. In asemenea situatii, fara sa stie, grupuri intregi de redactori lucreaza, de fapt, ca agenti de influenta ai serviciilor secrete.

Ei bine, acest concurs, in care responsabilii de sistemul de siguranta nationala incearca sa se joace cu constiinta publica, este extrem de periculos si extrem de nociv pentru democratie si ar trebui sa inceteze. Dar, pentru asta, cineva ar trebui sa puna capat acestor operatiuni. Cine ar putea sa o faca? Parlamentul. In masura in care nu este prea slab si prea infiltrat, la randul lui. Sau acel centru de putere care se cheama Administratia Prezidentiala si care, cel putin la nivelul enuntului, doreste o resetare si o insanatosire a societatii romanesti”, conchide SORIN ROSCA STANESCU in editorialul postat pe blogul personal.

Sursa foto: ziuanews.ro