MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. A fost drogat pentru a dezvalui secrete

arsenie boca

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Marturiile exclusive ale oamenilor care l-au cunoscut pe parintele Arsenie Boca scot la iveala minuni facute de acesta chiar si atunci cand era in inchisoare. Ruperea lanturilor sau teleportarea sa din puscaria Balta Alba in Ardeal sunt doar doua dintre ele.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Fenomenul ARSENIE BOCA s-a manifestat chiar si pentru cei care vedeau in el un bandit, un dusman al poporului, un preot care trebuie chinuit in inchisoare

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Multi dintre gardienii din puscariile unde parintele ARSENIE BOCA a fost bagat de comunisti in anii 50, desi atei convinsi, au vazut cu mirare cum tot ce stiau ei despre lume si viata se topeste in fata faptelor detinutului BOCA.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Securistii care il anchetau, sperand sa smulga cine stie ce informatii de la el, au folosit la un moment dat un drog puternic care are menirea cand actioneaza asupra unui om obisnuit sa-l faca sa spun tot.

Puterea arestatului ARSENIE BOCA de a neutraliza drogul este unica in analele securitatii.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. La ancheta nu au reusit sa inregistreze decat Doamne Isuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Nu a dat voie metodelor de a obtine prin drog declansarea centrilor vorbirii si a povestirii, tot ce ascunde subconstientul. Deci dincolo de cenzura constientului.

In stare de hipnoza, de extaz, subconstientul vine inconstient, dar rugaciunea nu a dat voie niciun cuvant ca sa ajunga la cei care sperau ca prin vorbirile parintelui sa afle foarte multe lucruri, dat fiind ca multi oameni politici certati cu comunismul se spovedeau la el.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Unul dintre motivele arestarii sale din anii 50 a fost acela ca la Manastirea Sambata de Sus, acolo unde a slujit prima oara ca parinte duhovnic, veneau tot felul de oameni, printre ei si dusmani ai regimului comunisit: legionari, taranisti, liberali.

Teribila sa influenta asupra celor care veneau sa se roage a fost interpretata de organele de securitate ca un pericol iminent. Securistii au facut ce stiau mai bine. L-au arestat. Numai ca, din foarte multe relatari, reiese faptul ca ARSENIE BOCA a stat de buna voie inlantuit, ca la un fel de scoala a suferintei:

Inca din momentul in care a fost la Sambata, mergea multimea dupa dansul, securitatea a fost pe el. Am stat de vorba chiar cu cel care l-a arestat. Colonelul zice: parinte, eu mi-am dat demisia cand am vazut ce minuni a facut parintele. Trei lacate au pus, trei usi, asa a fost inchis parintele. Cand s-a dus a doua zi sa il scoata pe parinte, scoate-l, ca nu-i nicaieri. Cand se duc la manastire, parintele era in timpul liturghiei si a spus: “ce ati crezut, ca am fugit? Nu, am venit sa fac liturghie, pentru ca sunt singurul preot, ma duceam inapoi.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Ce teama uriasa trebuie sa fi fost in sufletele paznicilor sai cand au vazut ca lanturile si zavoarele nu exista pentru parinte si ca, de fapt, stand acolo le da o pilda de suferinta asumata. Nu putea sa lase atatia crestini cati erau in inchisoarea comunista fara un preot si un duhovnici, alegandu-si de buna voie parohia cu zabrele.

Le era frica la gardieni, ca era socotit detinut politic si era unul dintre cei mai periculosi. Avea gardian la usa. La un moment dat a intrat panica intre gardienii astia: nu ma mai duc acolo, mi-e frica. Unul dintre ei a spus: “lasa, ca ma duc eu, am eu grija de popa, nu misca. Stand la usa, a auzit acolo slujba, tamaiere, se uita pe gaura cheiii, vede o gramada de lume acolo, a tras toata alarma sa vina ca au intrat, uite cati sunt acolo. Cand a intrat, parintele era acolo pe usa, scandura goala. Parintele s-a uitat la ei, ce ati patit, ma, v-au alarmat ingerii”.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Miracolele savarsite in puscarie de catre parintele Arsenie au fost marturisite chiar de gardienii lui. Exista insa dovezi despre un fenomen de-a dreptul inexplicabil, cuprinse intr-un dosar al securitatii. Evident ca la momentul petrecerii extraordinarei intamplari, intreg esafodajul de presupuneri si rationamente ale securistilor a fost zguduit profund. Neputinciosi, nu au facut altceva decat sa relateze, in limbajul specific, evenimentele. N-au putut oferi, cu toate presiunile la care au fost supusi, nicio explicatie. Ce putea sa spuna securitatea? Ca detinutul ARSENIE BOCA s-a teleportat?

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Cand a ajuns parintele la canal a fost repratizat intr-o grupa de batrani care erau slabiti, deprimati. Acolo, ARSENIE BOCA a avut parte de un gardian cinsitit. Acesta, spre stupoarea lui constata la controlul care trebuia sa il faca despre munca depusa, ca normele, pentru prima data, au fost depasite. Le facea norma la cei mai neputinciosi de acolo, ca lucrau prin baltoci, prin noroaie. Care vedea parintele ca e mai bolnav, lucra parintele in locul la 10 oameni. La un moment dat ARSENIE BOCA a disparut fara urma.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. A fost scandal mare, s-a constatat ca nu avea pe unde sa iasa. La a doua numaratoare a aparut si Arsenie Boca. “Dumneata unde ai fost? Am fost la inmormantare la mama. A murit mama si atata l-am rugat pe Dumnezeu sa ma lase sa ma duc la inmormantare si m-am intors inapoi”, a spus ARSENIE BOCA. Dupa ce securitatea a facut verificari si a vazut ca ARSENIE BOCA participase la inmormantarea mamei sale acesta a fost eliberat.

MARTURII despre minunile lui ARSENIE BOCA. Bilocatia este un fenomen extrem de rar, care guverneaza numai vietile celor alesi de Dumnezeu sau de Maica Domnului. Pe ARSENIE BOCA l-a ales Maica Domnului, pe muntele Athos pe cand, tanar fiind, a ajuns acolo pentru a studia picturile din manastirile grecesti.

Sursa text si foto: romaniatv.net