MASACRU KENYA: 5 SUSPECTI au fost ARESTATI in legatura cu atacul de la campusul universitar

MASACRU UNIVERSITATE KENYA. Cinci SUSPECTI au fost ARESTATI in legatura cu atacul islamistilor somalezi al-Shebab asupra unui campus universitar din KENYA si soldat cu moartea a aproape 150 de persoane, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne kenyan, potrivit DPA.

MASACRU UNIVERSITATE KENYA. Unul dintre atacatorii inarmati a fost retinut in timp ce incerca sa fuga de la locul MASACRULUI, a confirmat ministerul. Alti patru au fost arestati ulterior, a precizat pentru DPA purtatorul de cuvant, Mwenda Njoka. Trei dintre cei patru au fost retinuti in timp ce incercau sa ajunga in Somalia, a mai spus purtatorul de cuvant, fara a oferi alte detalii.

CITESTE SI: MACEL IN KENYA: Cel putin 147 de STUDENTI au fost OMORATI si 80 RANITI in campusul unei universitati. UPDATE

MASACRU UNIVERSITATE KENYA. “Nu vreau sa intru in detalii despre cum i-am prins sau despre legaturile lor, deoarece exista o amenintare continua”, a adaugat sursa citata. “O operatiune de o asemenea amploare (atacul asupra campusului universitar — n.r.) implica nu doar doua, trei sau cinci persoane — este mult mai complexa”, a explicat purtatorul de cuvant.

MASACRU UNIVERSITATE KENYA. Ministerul de Interne a precizat ca, cel mai probabil, atacatorii aveau legaturi cu Mohamed Kuno Gamadheere, cunoscut si ca Mohamed Dulyadayn, presupusul ‘creier’ al atacului, pentru a carui prindere fortele de securitate ofera o recompensa de peste 200.0000 de dolari. Islamisti somalezi inarmati au atacat joi un campus universitar la Garissa, un oras din nord-estul Kenyei situat la circa 200 km de frontiera cu Somalia, omorand aproape 150 de persoane. Grupul al-Shabab a spus ca atacul a fost o razbunare pentru prezenta Kenyei in Somalia si pentru abuzurile la care ar fi supusi musulmanii in Kenya.

CITESTE SI: SRI: 7 straini, afiliati ideilor AL-QAEDA si Gruparii STAT ISLAMIC, au fost declarati INDEZIRABILI

Sursa foto: bbc.co.uk