Masca de protecție, obligatorie şi în aer liber?

Purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie și în aer liber, mai ales în spațiile în care există tendința de a se forma aglomerații, a anunțat, luni, premierul Ludovic Orban.

“Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise. Vrem să luăm măsuri punctuale pentru a reduce riscul de răspândire”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL.

Ludovic Orban a precizat că există mai multe măsuri în analiză: limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, precum şi respectarea regulilor de distanţare pe plajă. “Este foarte greu de identificat dacă un număr de persoane reprezintă o familei”, a spus premierul.

Ludovic Orban a anunțat că deocamdată aceste măsuri sunt discutate și că nu s-a luat o decizie. Totodată, şeful Executivului a afirmat că nu se dorește reintroducerea stării de urgență.

Sursa foto: realitate