Masini in valoare 21 milioane de dolari, vandute la o licitatie in America. GALERIE FOTO

Licitatia anuala din Fort Lauderdale, gazduita de Auctions America, a stabilit un adevarat record. In total, s-au vandut masini de colectie in valoare de 21 de milioane de dolari.

Masinile rare atrag intotdeauna atentia colectionarilor, iar unele dintre ele sunt vandute pe sume fabuloase de ordinul sutelor de mii si chiar a milioanelor de dolari.

Este si cazul editiei cu numarul 12 a casei de licitatii Auctions America din orasul Fort Lauderdale, Floria. Evenimentul a adunat la start mai multi oameni potenti financiar, care au cumparat modele produse in editii limitate in valoare de 21 de milioane de dolari, informeaza Worldcarfans.

Citeste si: UN FERRARI A FOST SCOS LA VANZARE DE 2.2 MILIOANE DE DOLARI. VEZI DESPRE CE MODEL ESTE VORBA

Cea mai scumpa masina vanduta a fost un Shelby 289 Cobra din 1963, pentru care un cunoscator a scos din buzunar nici mai mult, nici mai putin decat 825.000 de dolari. Pe locul doi s-a clasat un Ferrari 365 GTB/4 din 1973, cu 605.000 dolari, in timp ce locul trei a fost ocupat de un Ford GT Heritage Edition din 2006, care a stabilit un record pentru acest model, fiind vandut cu 412.000 dolari.

La nivel mondial, cea mai scumpa masina din lume este un model Ferrari 250 GTO din 1963, care a fost vanduta la o licitatie cu suma exorbitanta de 52 de milioane de dolari.

Sursa foto: worldcarfans.com