MASINILE INMATRICULATE IN BULGARIA, responsabile de opt la suta din ACCIDENTELE produse anul trecut in Romania

Masinile inmatriculate in Bulgaria, dar conduse de catre cetateni romani au fost responsabile de opt la suta din ACCIDENTELE produse anul trecut in Romania, cu toate ca raportat la parcul auto national numarul acestora abia depasteste doua procente.

„Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca pana la data de 31 martie 2014 in evidentele Politiei Romane se aflau implementate 109.928 de AUTOVEHICULE INMATRICULATE IN BULGARIA, care au fost oprite pentru control in trafic de catre politistii rutieri“, a spus subcomisarul Razvan Radoi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Citeste si: Codul Rutier din Bulgaria se modifica. Romanii isi pot lua adio de la masinile inmatriculate in Bulgaria!

In anul 2013 AUTOVEHICULELE INMATRICULATE IN BULGARIA au fost implicate pe teritoriul Romaniei in 942 de ACCIDENTE de circulatie soldate cu victime omenesti, dintre care, potrivit Politiei Romane, in 691 de situatii, adica in 73 la suta din cazuri, vinovatia a apartinut con­du­ca­torilor acestora.

Citeste si: Noul Cod Rutier: Masinile inmatriculate in alte tari pot circula maxim 90 de zile in Romania

In total, anul trecut s-au produs 8.550 de ACCIDENTE DE CIRCULATIE, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate si 8.155 de persoane grav ranite.

Sursa foto: cugetliber.ro