Master Planul de Transport a fost aprobat, pana la 15 martie va prezentat Comisiei Europene

Master Planul de Transport a fost aprobat

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, miercuri, ca Master Planul de Transport a fost aprobat si urmeaza a fi implementat dupa ce va fi prezentat Comisiei Europene (CE), respectiv pana la data de 15 martie. Ioan Rus a tinut sa sublinieze ca nu este nevoie de un acord politic pe acest document, din moment ce exista deja un acord al celor doua comisii de specialitate din Parlament.

“Master Planul de Transport a fost aprobat. Pana la 15 martie il vom prezenta in fata Comisiei Europene, dupa care va fi implementat”, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus. “Imediat dupa aceasta aprobare sa ne ducem la Bruxelles si sa il prezentam si in fata Comisiei Europene, dupa care el devine un document care se finanteaza si se implementeaza”, a precizat Ioan Rus. Potrivit ministrului, atata timp cat exista un acord al celor doua comisii de specialitate din Parlament, nu este nevoie de un acord politic.

“Exista un acord politic, sa spunem, in cele doua comisii. Nu este nevoie de acord politic. Daca exista si un acord politic, este cu atat mai bine. (…) Directiva europeana ar spune ca acest Master Plan trebuie aprobat de autoritatile romane. Autoritatile romane sunt Guvernul. Ca sa avem o dimensiune mai clara a sustinerii — de aceea am facut aceste discutii si in cele doua comisii, pentru a avea si sustinerea Parlamentului. Nu e gratuita discutia, pentru ca ne-a fost de mare folos. Am prezentat acest Master Plan si domnului presedinte Iohannis”, a spus ministrul.

Citeste si: VICTOR PONTA i-a cerut lui IOAN RUS sa inceapa NEGOCIERILE cu Comisia Europeana privind MASTER PLANUL DE TRANSPORT

Seful de la Transporturi a apreciat ca pana la 15 martie varianta actuala a Master Planului va fi prezentata Comisiei Europene. “Anexa cu implementarea o vom discuta in Guvern si la Comisia Europeana. Dupa ce avem acordul Comisiei Europene incepem sa lucram pe acordul fin: inalte, joase, basi. De la Guvern mergem la Bruxelles, de la Bruxelles acasa si apoi implementare. Sper ca miercurea viitoare in Guvern sa luam aprobarea Guvernului, dupa care, vedem cum ne putem programa la CE. Oricum, pana la 15 martie cu siguranta vom fi la Bruxelles cu el”, a subliniat Ioan Rus.

Citeste si: Corina Cretu, despre Master Planul pe Transport: Asteptam ca Romania sa depuna planul, inclusiv masuri corective legate de intreruperi