Mastercard a angajat mai mulți specialiști în tehnologia Blockchain

Gigantul Mastercard a anunțat, joi, că a angajat 175 de specialiști de tehnologie nouă, inclusiv specialiști în Blockchain. Dezvoltatorii vor lucra din biroul Mastercard din Leopardstown, Irlanda, unde are sediul firma de cercetare și dezvoltare, Mastercard Labs. Noii angajați vor lucra la crearea unor sisteme de plăți mai eficiente, potrivit unui comunicat de presă.

Sonya Geelon, managerul de țară Mastercard din Irlanda, a declarat că, compania lucrează la extinderea accesului la serviciile financiare. Ea a adăugat într-o declarație: “Noi lucrăm la proiecte care promovează incluziunea financiară la domiciliu și în străinătate și lucrează pentru a oferi consumatorilor, întreprinderilor și guvernelor modalități de plată cele mai inovatoare, sigure și sigure”.

Este o evoluție notabilă, având în vedere faptul că Mastercard a folosit, deja, de câteva ori aplicațiile Blockchain în cadrul serviciilor sale.

Citește și: GEORGE SOROS S-A SUCIT ȘI VREA SĂ INVESTEASCĂ ÎN TRANZACȚIILE CU MONEDE CRYPTO

Compania a lansat în 2016 un set de API bazate pe tehnologii experimentale bazate pe Blockchain, spunând că scopul acestora era “să le oferim dezvoltatorilor sansa de a lucra la tehnologii emergente care nu au fost încă comercializate de noi”. În octombrie anul trecut, firma a anunțat că va utiliza aceste programe pentru a facilita tranzacțiile între întreprinderi.

Ambițiile Mastercard referitoare la tehnologia Blockchain sunt ilustrate și prin eforturile sale de a obține brevete legate de tehnologie. În luna septembrie a anului trecut, o depunere a descris un sistem de Blockchain care înregistrează “comenzi de achiziție, facturi [și] date privind tranzacțiile.” Două luni, mai târziu o altă aplicație Mastercard a descris soluții bazate pe tehnologia Blockchain care vizează accelerarea timpilor de decontare a tranzacțiilor.