Mastercard a obținut brevetul pentru accelerarea plăților cu crypto monede

Mastercard a obținut, marți, un brevet pentru o metodă de accelerare a plăților prin intermediul crypto monedelor. Documentul, publicat la 17 iulie de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO), explică faptul că, deși crypto monedele “sunt considerate o utilizare sporită a monedelor tradiționale de monede obișnuite de către consumatorii care apreciază anonimatul și securitatea”, diferențele mari din timpul procesării plăților între cele două clase de active reprezintă un dezavantaj pentru crypto monede.

“Este necesar să se îmbunătățească stocarea și prelucrarea tranzacțiilor de tip blockchain care utilizează crypto monedele “, se arată în descrierea brevetului.

În continuare se explică: “De multe ori, este nevoie de o cantitate semnificativă de timp, în jur de zece minute, pentru a fi procesată o tranzacție de tip blockchain… În schimb, tranzacțiile tradiționale de plată care sunt procesate prin intermediul rețelelor de plată au de multe ori timpi de procesare măsurați în nanosecunde … Prin urmare, multe entități, în special comercianții, comercianții cu amănuntul, prestatorii de servicii și alți furnizori de bunuri și servicii, pot fi atenți să accepte tehnologia blockchain pentru produse și să participe la tranzacțiile cu monede virtuale “.

Citește și: SECURITATEA PORTOFELELOR PENTRU CRYPTO MONEDE PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Pentru a reduce acești timpi de tranzacționare, compania ar oferi un nou tip de cont de utilizator capabil să tranzacționeze cu crypto monede prin intermediul sistemelor existente pentru monedele obișnuite. Acest cont ar lega o serie de profiluri care să poată identifica o sumă a monedei obișnuite a utilizatorului, o sumă de monedă de tip blockchain, un identificator de cont și o adresă. “

Tranzacțiile în sine ar folosi banii fișelor de plată și caracteristicile de securitate ale monedei obișnuite, dar fiecare tranzacție ar reprezenta o crypto monedă.

De asemenea, Mastercard adaugă faptul că, prin procesarea tranzacțiilor efectuate cu crypto monede în acest fel, “rețelele de plată ar putea să evalueze probabilitatea de fraudă și să evalueze riscul tranzacțiilor și să le blocheze folosind algoritmi existenți de fraudă și risc și informațiile disponibile pentru rețelele de plată, fișiere și blocând datele tranzacției, datele biroului de credit, informațiile demografice etc., care nu sunt disponibile pentru utilizarea în rețelelei blockchain”.

Nu este pentru prima dată când Mastercard și-a exprimat interesul de a aborda protecția consumatorilor din zona crypto monedelor, aplicând anul trecut o solicitare pentru un brevet separat privind serviciile de rambursare a clădirilor pentru tranzacțiile cu crypto monede.