Măști de protecție pentru populație, acordate gratis de stat. Proiect de lege

Măști de protecție, acordate gratis de către statul român pentru populație. Asta prevede, pe scurt, ultimul proiect legislativ depus joi la Parlament de PSD și PRO România. Proiectul urmează a intra în dezbatere în regim de urgență.

Conform inițiatorilor, proiectul de lege obligă statul să acorde un set de 30 de măști de protecție fiecărui cetățean care se află pe teritoriul României până la data de 15 mai 2020. Propunerea este ca Ministerul Sănătății, cu sprijinul Unifarm S.A., să dispună achiziționarea unui număr suficient de măști de protecție care să corespundă standardelor în vigoare. Achiziția acestora se va face preponderent de la producătorii interni dar și din import.

Ce prevede proiectul de lege:

Să se acorde gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.

Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit.

Sursa foto: adevarul