Masuri anticanicula: 18 puncte de prim-ajutor in sectorul 3

Temperaturile ridicate continua sa ne dea bataie de cap, iar ziua de astazi si cea de maine se anunta a fi caniculare. Primaria Sectorului 3 pune la dispozitia bucurestenilor 18 puncte de acordare a primului-ajutor pentru atenuarea efectelor caniculei.

Masurile de prim-ajutor vor fi asigurate, pe toata perioada codului galben, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, intre orele 12.00- 18.00. Punctele de prim-ajutor functionează in urmatoarele zone:

– Punct de informare pentru cetateni nr. 1- str.Baba Novac – str. Ion Tuculescu (Rucar);

-Punct de informare pentru cetateni nr. 2- bd. Theodor Pallady – bd. 1 Decembrie 1918 (Trapezului);

– Punct de informare pentru cetateni nr. 3- str. Istriei- bd. Rm. Valcea;

– Sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului –bd. 1 Decembrie 1918 nr.12-14;

– Serviciul de Evaluare Complexa pentru Copii cu Handicap –str. Codrii Neamtului nr. 4; Mall Vitan; Magazinul Unirea Shopping Center; Hypermarketul Real Pallady; Hypermarketul Real Vitan; Hypermarketul Auchan Titan; LIDL – str. Liviu Rebreanu; Piata Salajan; Piata Minis; Piata Vitan; Sediul Directiei de Utilitati Publice – str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5; Sediul Directiei de Taxe si Impozite Locale  – str. Sf. Vineri nr. 32; Primaria Sectorului 3 – str. Parfumului nr. 2-4.

In cadrul punctelor de prim-ajutor cetatenii vor primi apa si vor fi indrumati in functie de situatie. Totodata, in aceasta perioada, pentru copiii si persoanele varstnice aflate in grija DGASPC Sector 3, au fost luate toate masurile necesare pentru reducerea efectelor nedorite cauzate de temperaturile ridicate. Pentru cazurile de urgenta, persoanele pot apela la Dispeceratul Politiei Locale Sector 3 – 021.9543.Centrul de Diagnostic si Tratament ”Victor Babes” prin  intermediul Directiei Medicale a pus la dispozitia comunitatii locale sector 3, o ambulanta care va functiona non-stop si va prelua urgentele medicale.

Masurile de prim-ajutor vor fi asigurate pe toata perioada in care sunt anuntate temperaturi ridcate pentru a proteja populatia de efectele nedorite cauzate de canicula.

sursa foto: mondonews.ro