MASURI DE SECURITATE pentru vizita lui JOE BIDEN la Bucuresti

Un Grup de lucru constituit din reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale s-a reunit vineri la sediul Serviciului de Protectie si Paza si a stabilit principalele MASURI DE SECURITATE pentru vizita lui JOE BIDEN, vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, care va avea loc in zilele de 20 si 21 mai in Bucuresti, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Pentru realizarea unor dispozitive de securitate durabile si care sa asigure buna desfasurare a evenimentului se are in vedere organizarea de evaluari comune ale situatiei de securitate si armonizarea masurilor intre institutiile implicate in organizarea si buna desfasurare a vizitei inaltului demnitar la Bucuresti, potrivit sursei citate.

Citeste si: Duane Butcher: BIDEN vine in Romania si pentru continuarea COMBATERII CORUPTIEI

De asemenea, sunt vizate simulari ale dispozitivelor privind masurile de securitate instituite in zilele in care se desfasoara vizita vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii.

“Grupul de lucru are in vedere ca MASURILE DE SECURITATE impuse sa nu afecteze buna desfasurare a activitatilor cotidiene ale locuitorilor din Capitala, neimpunand restrictii majore de trafic rutier. De asemenea, Grupul de lucru multumeste cetatenilor, contand pe sprijinul si intelegerea lor cu privire la acest eveniment important pentru Romania”, se spune in comunicat.

Citeste si: JOE BIDEN vine la Bucuresti, presedintele BASESCU a confirmat

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apararii Nationale, ai Serviciului Roman de Informatii, ai Serviciului de Informatii Externe, ai Serviciului de Ttransmisiuni Spreciale, ai Serviciului de Paza si Protectie si ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa foto: telegraph.co.uk