MASURI pentru VREME REA luate de Primaria Capitalei

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, i-a convocat vineri intr-o sedinta operativa pe toti cei responsabili cu implementarea programului de masuri si actiuni pentru sezonul rece, anunta un comunicat al municipalitatii bucurestene.

Potrivit sursei citate, alaturi de  reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, la intalnire au fost prezenti  operatorii de deszapezire, precum si reprezentanti ai altor institutii implicate in programul de iarna (RATB, RADET, ApaNova, Enel, ALPAB, Administratia Strazilor, DGASMB, Administratia Spitalelor, Politia Locala).

“Odata cu venirea iernii, vreau sa ma asigur ca bucurestenii vor beneficia, in conditii optime, de toate serviciile pe care municipalitatea le coordoneaza. Ma refer aici la caldura,  curatenie, trafic civilizat si asistenta medicala si sociala pentru categoriile defavorizate. Ca si pana acum, vreau sa fim pregatiti, cu forta de munca, utilaje, material antiderapant si tot ce mai e necesar astfel incat sa putem interveni eficient imediat ce vremea o va impune” , a declarat Oprescu.

Citeste si: GABRIEL OPREA: MAI are pregatite FORTE DE INTERVENTIE in judetele cu risc de INUNDATII

Astfel, in aceasta iarna, pentru punerea in aplicare a Programului de masuri si actiuni pentru deszapezirea si combaterea poleiului in Municipiul Bucuresti, vor fi pregatite 529 de utilaje de deszapezire, peste 2.000 de operatori manuali si peste 34.000 de tone de material antiderapant.

In cadrul sedintei, primarul general al Capiatlei le-a solicitat reprezentantilor Administratiei Strazilor, dar si celor de la Distrigaz, care au multe santiere deschise in Capitala, sa accelereze finalizarea lucrarilor in curs, astfel incat, la debutul sezonului rece, in Capitala sa existe cat mai putine santiere in lucru.

Totodata, RADET are obligatia sa verifice toate punctele termice pentru a preveni aparitia unor eventuale avarii care sa afecteze furnizarea agentului termic catre bucuresteni si sa aiba pregatite echipele care sa monitorizeze si sa intervina in cazul in care este necesar.

SORIN OPRESCU a cerut reprezentantilor RATB sa doteze mijloacele de transport in comun cu cauciucuri de iarna si sa verifice utilajele de degajare a liniilor de tramvai.

Citeste si: ANM: Vin zile cu temperaturi SCAZUTE si vant PUTERNIC

Potrivit reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala, adaposturile sociale pentru gazduirea oamenilor strazii in perioada iernii sunt pregatite cu o  capacitate de cazare de 1.100 de locuri, dar si cu paturi, haine si incaltaminte pentru acestia.De asemenea, au fost pregatite  unitatile mobile care vor oferi ceai si mancare calda celor fara adapost, atunci cand vremea va fi deosebit de rece.

In ceea ce priveste Politia Locala a Municipiului Bucuresti, primarul general al Capitalei le-a cerut reprezentantilor institutiei ca, in perioada de iarna, politistii locali si Politia Rutiera sa actioneze impreuna pentru buna desfasurare a traficului si pentru facilitarea  interventiei utilajelor de deszapezire.