Maternitatea Giulesti: Nu avem bani, nu stiu cine plateste. E posibil ca spitalul sa fie inchis!

Medicul Doru Pana, purtator de cuvant al Maternitatii Giulesti, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca spitalul nu are bani pentru plata daunelor stabilite de Judecatoria Sectorului 6, in cazul anchetei privind incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Doru Pana a mai precizat ca pana acum nu a primit nicio hartie oficiala cu hotararea judecatoreasca data ieri si a adaugat ca spitalul nu are tot anul fonduri in valoare de 4 milioane de euro, iar in aceste conditii a recunoscut ca nu stie cum se va termina aceasta situatie. 

“Nu am primit o hartie oficiala cu ce avem de plata, ar trebui tinut cont de modul cum sunt finantate unitatile medicale din Romania. Seful suprem al spitalului este primaria. Avocatul mi-a spus ce s-a discutat ieri, dar nu am primit o hotarare definitiva. Cand o vom primi, juristul impreuna cu juristii din Primarie, vor lua in discutie hotararea judecatoreasca si se va hotari ce se va intampla ulterior. Maternitatea n-are bani disponibili pentru astfel de lucruri, nu exista asa ceva in spitalele de stat din Romania si nu stiu cum se va proceda. Am inteles ca sunt peste 4 mil de euro, cred ca spitalul nu are tot anul fonduri de 4 mil. de euro, nu stiu cum se va termina acest lucru”, a declarat purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti.

Doru Pana a mai spus ca spitalul nu este o societate pe actiuni, astfel ca nu s-ar putea pune problema de a intra in faliment, insa a admis ca lichidatorul ar putea decide ca spitalul sa fie inchis si sa revina celui care a sesizat problema.

“Spitalul e o entitate diferita fata de societatile pe actiuni, nu stiu daca spitalul poate da faliment. Este posibil ca spitalul sa fie inchis si sa vina lichidatorul sa spuna ca de maine spitalul este al celui care a sesizat problema”, a mai declarat medicul Pana.