Matteo Politi, escrocul italian, a fost reținut la frontieră! Ce declară falsul medic italian

Matteo Politi, escrocul italian care s-a dat drept medic și a operat timp de un an de zile cu aviz oficial la cinci clinici private din București, a rupt tăcerea.

Update: Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, Matteo Politi a fost depistat, în cursul acestei dimineți, la punctul de trecere a frontierei Curtici.

Comunicatul Poliției Române de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

În data de 6.02.2019, ora 6.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune.

Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Știre inițială

Matteo Politi, bărbatul cu opt clase acuzat că a profesat medicina cu acte false reacţionează. Politi spune că a plătit bani grei pentru a obţine toate avizele de care avea nevoie. În exclusivitate pentru emisiunea Extra Night Show, acesta a declarat că o avocată din România s-a ocupat de toate actele. Italianul a refuzat să spună numele complet al avocatei, precizând doar prenumele “Laura”.

Matteo Politi a refuzat, de asemenea, să răspundă la întrebarea dacă mai este sau nu în România. „Nu fug, dar prefer să nu vă spun unde sunt”, a completat acesta. Între timp, autorităţile au deschis mai multe anchete pentru a afla cum un medic fals ar fi făcut zeci de operaţii estetice în mai multe clinici private din Bucureşti.

Matteo Politi spune că are documentele care dovedesc că este medic şi că toate acuzaţiile sunt false. “În momentul în care am venit în România, cum nu știu cum funcționează sistemul la dumneavoastră în țară, am folosit, așa cum folosește toată lumea, un avocat, căruia i-am dat toate documentele necesare, toate documentele pe care ea, ca avocat, mi le-a cerut. De asemenea, am semnat ceea ce în română se numește o procură. Așadar, ea a avut toate documentele mele, ea s-a ocupat de tot ceea ce trebuia să facă. La final, ea a spus că am dreptul de practică în România. (…) În momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, pot să mă numesc medic. Dacă o instituție mi-a dat acest drept…diplomele mele mi-au fost recunoscute, echivalate”, a declarat Politi, la Xtra Night Show.

Citește și:  UN ESCROC ITALIAN CU OPT CLASE A CONVINS PATRU CLINICI DIN ROMÂNIA CĂ ESTE CHIRURG ȘI A FĂCUT ZECI DE OPERAȚII

„Din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic”, a adăugat el. Bărbatul, devenit doctor fără să facă măcar liceu şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra La Stampa, în septembrie 2010.

Un an de zile, falsul medic s-a prezentat cu o carte de vizită impresionantă. Sub un nume englezesc, el i-a convins pe români în mod inexplicabil că a studiat în SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania şi Italia. Incredibil este că îşi făcuse chiar o clientelă, mai multe femei printre care şi vedete de la noi care îl apreciau.

Matteo Politi, Matthew Mode sau Mecio Molt și procedurile șocante promise pacientelor

Niște tinere care aproape au devenit pacientele așa-zisului medic au explicat ce promitea italianul și ce prodecuri șocante avea.

 „Am vorbit cu acest medic iarna trecută când m-am prezentat într-o clinică stomatologică de pe strada Londra. Avea aşteptări foarte mari la noi în ţară. Mi-a spus că are experienţă şi că poate face orice fel de intervenţie chirurgicală, chiar şi implant de păr.

Atunci m-a întrebat printre altele dacă sunt interesată să-mi facă sprâncenele cu păr recoltat din zona pubiană. De asemenea, se lăuda cu operaţii de augmentare mamară la care folosea anestezia locală. M-a şocat puţin la vremea respectivă, fiind mai fricoasă am renunţat rapid la intervenţie. Voiam să fiu pe mâini sigure şi totuşi să fiu sub anestezie generală. În aceeaşi discuţie mi-a spus că îşi doreşte să ajungă foarte cunoscut ca să poată colabora cândva cu vedete de la Hollywood”, au explicat niște surse, pentru Click!

Toată lumea îl știa drept Matthew Mode, care s-a dovedit a fi un nume fals. Apoi a apărut informația conform căreia Matteo Politi ar fi, de fapt, numele lui. Nici ăsta nu este numele adevărat.

”Îl cheamă de fapt Mecio Molt, nu este Politi Matteo. Ăsta este numele de scenă. Lucra pe la Monza și în mall-uri, în cabinete neautorizate. Nu este singurul caz! Mai sunt niște domni care fac astfel de operațiuni. Parchetul de la Sector 1 este sesizat despre aceste cazuri”, a explicat Gheorghe Iancu pentru Antena 3.

Sursa foto: facebook