MATTEO RENZI: Referendumul a fost o GRESEALA A GUVERNULUI GREC

ACORDUL PENTRU SALVAREA GRECIEI, convenit la summitul zonei euro, a fost INTARZIAT de GRESEALA GUVERNULUI GREC de a organiza referendumul de pe 5 iulie, mai ales ca l-a anuntat IN MOD INTEMPESTIV dupa ce s-a ridicat brusc de la masa negocierilor, a apreciat luni premierul italian Matteo Renzi, informeaza Agerpres.

CITESTE SI:ACORD pentru SALVAREA GRECIEI. Negocierile MARATON s-au incheiat

Dar, la summitul zonei euro a fost o DISCUTIE AUTENTICA a adaugat seful executivului de la Roma, mentionand de asemenea ca acum ”Grecia trebuie sa faca REFORME”. ”Cred ca in aceasta noapte a existat riscul de a ne APROPIA DE GREXIT (iesirea Greciei din zona euro)”, a recunoscut el in continuare.

Pe de alta parte, Renzi a spus ca a insistat la summit ca fondul de 50 de miliarde de euro care sa cuprinda active grecesti ce vor fi privatizate sa fie LOCALIZAT LA ATENA, nu la Luxemburg cum au cerut alte state, premierul italian apreciind ca astfel S-A EVITAT O ”UMILIRE” A GRECIEI.

El a sustinut de asemenea ca in timpul summitului NU A EXISTAT ”un duel Tsipras-Merkel” si ca ”nu a fost o singura tara care a condus Europa”, dar a admis ca au existat si momente de tensiune cu dezbateri incinse, cand incepea sa-si piarda speranta ca s-ar mai putea ajunge la un acord.

CITESTE SI:Premierul francez Manuel VALLS: Acordul pentru SALVAREA GRECIEI arată că AXA FRANCO-GERMANA ESTE INDESTRUCTIBILA

Sursa foto: iltempo.it