MATTHIAS MULLER, seful Porsche, a fost ales DIRECTOR GENERAL al grupului auto VOLKSWAGEN

MATTHIAS MULLER, director al companiei Porsche, a fost avansat in functia de director general al grupului Volkswagen dupa demisia lui Martin Winterkorn pe fondul scandalului emisiilor, informeaza Reuters.

Cei 20 de membri ai Consiliului de Administratie al grupului Volkswagen au decis in sedinta de vineri seara numirea directorului Porsche, divizia de lux a VW, in functia de director general al grupului auto german aflat in centrul celui mai mare scandal din istoria sa.

MATTHIAS MULLER, in varsta de 62 de ani, se afla la conducerea companiei Porsche din octombrie 2010. MULLER a detinut mai multe functii in conducerea VW: membru al consiliului de conducere al Volkswagen AG, presedinte al Consiliului executiv al Porsche AG si membru al Consiliului de administratie al Porsche Automobil Holding SE.

CITESTE SI: MARTIN WINTERKORN, presedintele Volkswagen, a demisionat din functie, in urma scandalului cu noxe

Directorul general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat zilele trecute din cauza scandalului privind emisiile poluante.

Matthias Mueller, cu o experienta de patru decenii in cadrul grupului, are sprijinul familiei Porsche, care controleaza grupul VW, precum si al liderilor sindicali.

Mueller va avea rolul de a recastiga increderea clientilor si autoritatilor de reglementare dupa ce VW a recunoscut ca s-a folosit de un software pentru a face sa para ca emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decat in realitate. In cadrul reorganizarii, Winfried Vahland ar putea prelua conducerea diviziei VW din Statele Unite, de la Michael Horn, a relatat revista Auto Bild citand persoane apropiate situatiei. In prezent, Vahland conduce divizia Skoda si anterior a raspuns de operatiunile grupului in China.

CITESTE SI: SCANDALUL VOLKSWAGEN: Manipularea testelor privind nivelul emisiilor a avut loc si in Europa

 Sursa foto: manager-magazin