Mazare a scapat de Ramona Manescu: Dupa validarea Guvernului, Portul Constanta trece la Primarie

Radu Mazare, primarul Constantei, a scapat de fostul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, iar edilul de la malul marii se simte ca pestele in apa. Dupa ce timp de sase luni s-a lovit de refuzul categoric si permanent al fostului ministru al Transporturilor, acum Mazare sustine ca a primit noi asigurari de la premierul Victor Ponta ca dupa validarea Guvernului autoritatile locale vor mai primi “foarte rapid” actiunile cerute la Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Radu Mazare a declarat, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local, ca a discutat aceasta chestiune din nou cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul Dan Sova, care si-a luat angajamentul sa faca acest lucru.

“Am vorbit si cu Sova, si cu Ponta. Ponta intotdeauna a spus ca sustine acest demers de a trece actiunile in varianta pe care am discutat-o noi. Sigur ca as fi vrut mai mult, dar e ok si asa, iar ministrul Sova si-a luat angajamentul sa faca acest lucru”, a spus Mazare.

Excentricul edil de Constanta a dezvaluit inclusiv din ce troc va face parte aceasta intelegere, declarand cu nonsalanta ca daca mai marii lui nu se tin de cuvant atunci nu o sa-i voteze lumea.

“Daca nu, nu voteaza lumea! O sa vedem daca nu, dar deocamdata si-au luat angajamentul si nu vad de ce nu ar face-o”, a spus Mazare.

Citeste si: Radu Mazare, urmarit penal de procurorii DNA! Edilul Constantei, cercetat in trei dosare 

” Aceasta intelegere trebuie sa fie facuta foarte rapid. Ar fi in avantajul lor si al nostru sa faca aceasta promisiune pana la alegerile europarlamentare. Daca le trece, Guvernul se ocupa de chestiunea asta”, a mai adaugat edilul constantean.

“Pot sa va spun ca de luni directorul portului va fi la usa ministrului Sova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a actiunilor, cu firma care este desemnata sa le scoata la Bursa. Eu nu stiu toate amanuntele astea, ca e bucataria lor”, a mai spus Mazare.

El a precizat ca, potrivit discutiei cu premierul, autoritatile locale vor primi inca 15% din actiunile pe care statul le detine la Administratia Porturilor Maritime Constanta, urmand ca alte 15% din actiuni sa fie listate pe Bursa.

In prezent, statul detine 60% din actiunile APMC, 20% Fondul Proprietatea si 20% Consiliul Local Municipal Constanta.

Sursa foto: adevarul.ro