McDonald’s traverseaza cea mai grea perioada din ultimul deceniu

MCDONALD’S a raportat cele mai slabe cifre comerciale din ultimul deceniu. Simbol al influentei Statelor Unite ale Americii pe glob, celebrul lant de fast-food-uri a inregistrat o scadere a vanzarilor in luna iulie, cu 2,5%, cele mai mari probleme fiind inregistrate in Asia, Orientul Mijlociu si Africa, zone in care cifrele au scazut cu 7,3%.

Diminuarea vanzarilor pe pietele asiatice este strans legata de scandalul carnii expirate. Autoritatile sanitare din China au suspendat vanzarile de carne de pui si vita dinspre Shanghai Husi Food catre McDonald’s si Yum Brands, societatea care detine KFC si Pizza Hut, dupa ce s-a constatat ca se livrase carne expirata chiar si de un an de zile.

Este doar una dintre acuzele aduse firmei Shanghai Fusi Food, dintr-o gama larga care mai cuprinde si refolosirea resturilor alimentare cazute pe jos si procesarea lor pana la stadiul in care sa reuseasca sa treaca inspectiile alimentare.

Citeste si: McDonald’s, dat in JUDECATA in Rusia

OSI Group, companie cu sediul in SUA, detine Shanghai Husi Food si este cel mai mare furnizor de proteine pentru McDonald’s.

„Rezultatele din China, Japonia si alte piete au avut un impact negativ semnificativ”, a declarat, vineri, McDonald’s. „Pietele afectate reprezinta aproximativ 10% din vanzarile globale”, a mai precizat lantul fast-food.

Citeste si: PUTIN se ia la tranta cu restaurantele MCDONALD’S

Compania mai are, de asemenea, si o problema in SUA, unde vanzarile au scazut cu 3,2%, in conditiile in care din ce in ce mai multi consumatori renunta la fast-food.

In plus, McDonald’s se confrunta cu o imagine negativa din cauza salariilor mici platite unui mare numar de angajati ai sai, scrie realitatea.net.