Meciul dintre RAPID si STEAUA nu se va juca NICIODATA pe un stadion ca acela din Giulesti – Jandarmerie

In decurs de numai o saptamana, STEAUA BUCURESTI ar trebui sa joace de doua ori in compania rivalei locale RAPID BUCURESTI pe stadionul  din Giulesti, un lucru care nu va avea loc “NICIODATA” pe o arena precum “VALENTIN STANESCU” au declarat surse din cadrul JANDARMERIEI Capitalei pentru Gazeta Sporturilor.

Prima intalnire dintre RAPID si STEAUA ar trebui sa aiba loc sambata, de la ora 21.00, intr-un meci contand pentru optimile de finala ale CUPEI LIGII. Insa atat meciul de peste doua zile, cat si cel programat week-end-ul viitor in prima etapa a sezonului Ligii I s-ar putea disputa pe NATIONAL ARENA.

JANDARMERIA Capitalei a trimis un comunicat de presa in care se arata ca arena “VALENTIN STANESCU” din Giulesti nu poate face fata unui meci cu grad ridicat de risc, “fiind un stadion NESIGUR, fara SCAUNE si din care pot zbura sute de pietre”.

CITESTE SI: ASTRA GIURGIU are cinci zile la dispozitie sa plateasca datoria catre RAPID apoi risca depunctarea 

“Pe stadionul Giulesti, comisia a constatat ca nu sunt intrunite toate conditiile de siguranta a spectatorilor si a stabilit omologarea provizorie a arenei sportive, cu precizarea ca se pot desfasura jocuri de fotbal doar cu dispunerea suporterilor in cele doua tribune ale stadionului.

Inainte de inceperea fiecarui sezon competitional, toate arenele in incinta carora se desfasoara competitii sportive cu grad de risc sunt supuse unei verificari din punctul de vedere al respectarii conditiilor de siguranta.

Arena are o infrastructura deteriorata, la una dintre peluze lipsesc scaune iar cele ramase au sisteme de prindere ruginite, se pot desprinde si pot crea un pericol pentru spectatori sau oficiali. Mai mult, au fost constatate si probleme privind sistemul de supraveghere video si sistemul de turnichete”, se arata in comunicatul de presa remis de JANDARMERIA Capitalei.

CITESTE SI: CUPA LIGII: RAPID a invins CS U CRAIOVA si va juca impotriva Stelei in optimi

Meciul de miercuri dintre RAPID si CSU CRAIOVA contand pentru preliminariile CUPEI LIGII s-a disputat pe arena “VALENTIN STANESCU” cu acordul JANDARMERIEI Capitalei, in conditiile in care spectatorii au avut acces numai la tribune nu si la peluze. O alta problema este cea legata de situatia financiara precara a gruparii giulestene care nu isi poate permite sa plateasca inchirierea unui stadion precum NATIONAL ARENA, astfel ca, mai mult ca sigur, oficialii alb-visiniilor vor trebui sa ia in calcul o alta varianta pentru locul de disputare al celor doua partide cu STEAUA.

Sursa foto: gsp.ro