Meciul Germania – Olanda, ANULAT. ALERTA TERORISTA este extinsa in tot orasul Hanovra. UPDATE

La patru zile de la atentatele teroriste de la Paris, meciul amical de fotbal dintre Germania si Olanda ce urma sa se desfasoare la Hanovra a fost anulat, marti seara, din “motive de securitate”, a anuntat politia germana pentru AFP, fara a face alte precizari.

UPDATE 00:07: Alerta despre o posibila amenintare islamista la meciul amical de fotbal dintre echipele Germaniei si Olandei, programat la Hanovra, a venit de la servicii de informatii straine, a aflat marti seara dpa de la surse din cadrul serviciilor de securitate. Totodata, autoritatile au informat ca ALERTA TERORISTA este extinsa in tot orasul Hanovra

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioara, Boris Pistorius, a informat marti ca pana in prezent nu s-au descoperit explozivi la stadionul de fotbal din Hanovra unde era programat sa se desfasoare meciul de fotbal dintre echipele Germaniei si Olandei, intre timp anulat, scrie EFE.

Intr-o conferinta de presa organizata in comun cu ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, Boris Pistorius a facut cunoscut ca nu s-au operat arestari si ca politia actioneaza in continuare in zona respectiva.

La randul sau, Thomas de Maiziere a precizat ca meciul de fotbal a fost anulat pentru “a proteja populatia”.

“Am indemnat populatia sa aiba incredere in fortele de ordine, avem motive foarte intemeiate” pentru a anula meciul, a mai spus el, refuzand sa ofere indicatii legate de natura amenintarii, scrie AFP. 

Politia din Hanovra a anuntat marti ca a fost evacuata partial gara centrala a orasului dupa ce a fost gasit un “obiect suspect”, ulterior anuntului anularii meciului de fotbal dintre echipele Germaniei si Olandei din cauza unui posibil atentat cu explozivi la stadion, scrie EFE.

Politia din Hanovra a informat despre evacuarea partiala a garii pe pagina sa de Facebook, in limbile germana si olandeza, pentru a oferi cetatenilor despre evolutia situatiei din oras. 

 UPDATE 21:41: O ambulanta cu explozibil a fost gasita langa stadionul din Hanovra. Autoritatile au declarat ca incidentul are legatura cu atentatele din Franta. Potrivit presei germane, tot la Hanovra a fost evacuata si sala de concerte Tui-Arena.

Cancelarul german, Angela Merkel, si vicecancelarul Sigmar Gabriel au fost escortati de agentii de securitate de la meciul amical Germania-Olanda.

Nationala de fotbal a Germaniei se afla in drum spre HDI Arena din Hanovra, marti seara, in momentul anularii meciului amical cu Olanda, cu aproximativ 90 de minute inainte de ora programata pentru startul jocului, informeaza site-ul oficial al federatiei germane.

“Spectatorilor li s-a cerut sa paraseasca stadionul rapid, insa fara sa intre in panica. In momentul anularii, echipa nationala a Germaniei era in drum spre stadion, insa a facut cale intoarsa”, se arata pe site-ul Federatiei Germane de Fotbal (DFB).

“Intotdeauna siguranta este cea mai importanta. Am incredere ca Politia a luat decizia buna. Daca exista o situatie de risc, trebuie luate astfel de masuri”, a declarat primarul orasului Hanovra, Stefan Schostok.

Deutsche Welle a relatat ca reprezentativa Germaniei se afla intr-un loc sigur, sub protectia politiei.

Arena sportiva HDI din Hanovra a fost evacuata marti seara, dupa gasirea unui colet suspect, care s-a dovedit a fi o valiza goala. Potrivit unor surse, meciul amical Germania – Olanda a fost anulat dupa primirea unui mesaj care semnala prezenta unui dispozitiv exploziv.

Aproximativ 800 de politisti fusesera mobilizati la amicalul Germania-Olanda, desi in mod normal sunt prezenti 200 de agenti.

 Sursa foto: agerpres