Meciul Romania-Ungaria a convocat comandament la Primaria Capitalei

Joi,  la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, a fost convocat comandamentul privind organizarea si desfasurarea meciului Romania-Ungaria care va avea loc in data de 6 septembrie pe Arena Nationala.

La sedinta au participat toti reprezentantii autoritatilor implicate in eveniment, ai institutiilor responsabile de ordinea si linistea publica si de siguranta persoanelor, precum si Directiile din Primaria Capitalei implicate in organizarea acestui eveniment sportiv. (Federatia Romana de Fotbal, Jandarmeria, Politia Rutiera, Politia Locala, RATB, ASSMB, ALPAB, Administratia Strazilor etc).

In cadrul intalnirii, s-a stabilit ca reprezentantii Jandarmeriei, ai Politiei Rutiere si ai Politiei Locale sa ia masurile necesare pentru desfasurarea in conditii de siguranta a evenimentului si pentru a interveni prompt in cazul unor evenimente deosebite. In ceea ce priveste Politia Rutiera, politistii de la Brigada Rutiera vor asigura accesul in conditii civilizate la intrarile in stadion si vor actiona pentru afluirea si defluirea traficului in zona.

Totodata, pentru a preintampina eventualele acte de indisciplina, s-a stabilit ca, in ziua meciului, in intervalul orar 13.00 – 24.00, se va interzice comercializarea bauturilor alcoolice in zona din jurul stadionului.

In ceea ce priveste transportul public, Primarul Capitalei a solicitat RATB sa suplimenteze liniile de transport in comun care fac legatura cu stadionul, dar si sa prelungeasca programul de circulatie a acestora astfel incat participantii la meci sa poata avea la dispozitie cat mai multe mijloace de deplasare. De asemenea, RATB va infiinta curse speciale pentru transportul suporterilor straini catre Arena Nationala ( de la Gara de Nord si din Centrul Istoric).

Directiei Utilitati Publice din cadrul PMB va asigura de buna functionare a iluminatului public in zona Arenei Nationale, iar operatorilor de salubritate vor salubrizeze in mod corespunzator arterele din perimetrul stadionului, atat inainte de eveniment, cat si dupa incheierea acestuia, tinand cont de numarul mare de participanti asteptati pe stadion.

In ceea ce priveste asistenta medicala, aceasta va fi asigurata de Administratia Spitalelor, prin cele 7 cabinete medicale aflate in incinta Arenei Nationale. Astfel, 60 de medici si asistenti medicali vor asigura serviciile medicale pe perioada meciului. De asemenea, impreuna cu Ambulanta Bucuresti-Ilfov, vor fi asigurate 8 ambulante cu echipaje medicale.

Sursa foto: gsp.ro