FLOYD MAYWEATHER – MANNY PACQUIAO: MECIUL SECOLULUI la cateva ore de primul gong

FLOYD MAYWEATHER –  MANNY PACQUIAO. Cu 20 de titluri mondiale in palmaresele celor doi protagonisti, care au consemnat si peste 100 de victorii personale ca profesionisti, cu cea mai mare reteta din istoria boxului – peste 400 milioane de dolari -, la care se adauga asteptarea de 5 ani, marcati de tratative si negocieri, confruntarea de sambata noaptea de la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas dintre campionii de box FLOYD MAYWEATHER  (SUA) si filipinezul MANNY PACQUAIO merita celebra sintagma “MECIUL SECOLULUI”.

MECIUL SECOLULUI. Cei mai talentati pugilisti ai secolului XXI, FLOYD MAYWEATHER si  MANNY PACQUIAO,care au intrat pentru prima oara, in acelasi an, 1998, in posesia primei centuri cu diamante, au toate datele pentru a realiza cel mai bine vandut meci al acestui veac: filipinezul, “Pac-Man”, vazut in Asia ca un semizeu, deputat in parlamentul tarii sale, excelent vorbitor, iar de cealalta parte un controversat “Pretty Boy” (Baiat frumos), bogat si rebel, isi disputa titlul suprem la categoria semimijlocie, reunind 3 versiuni mondiale, cele mai importante, WBC, WBA si WBO.

 CITESTE SI: BILETELE puse in vanzare pentru meciul MAYWEATHER-PACQUAIO, EPUIZATE intr-un MINUT 

FLOYD MAYWEATHER –  MANNY PACQUIAO. Intr-o disciplina in care exista 4 mari versiuni “mondiale” (alaturi de cele 3 amintite, IBF), iar fiecare are 17 categorii de greutate, spectaculoasa eticheta “MECIUL SECOLULUI” are, in acest caz, deplina acoperire, inclusiv prin statisticile riguroase ale prestigioasei reviste specializate americane “The Ring”.

MECIUL SECOLULUI. Astfel, in clasamentul de referinta al “The Ring” FLOYD MAYWEATHER, cu 47 victorii in tot atatea meciuri pro, intre care 26 de succese inainte de limita, ocupa locul 1, inaintea ucraineanului Vladimir Kliciko, campionul “greilor”, iar al treilea este nimeni altcineva decat MANNY PACQUAIO (57 victorii, intre care 38 prin KO, 5 infrangeri si 2 rezultate de egalitate).

CITESTE SI: OFICIAL: FLOYD MAYWEATHER – MANNY PACQUAIO se va disputa pe 2 mai 

FLOYD MAYWEATHER –  MANNY PACQUIAO. Negocierile au fost extrem de dure, in cele din urma  MANNY PACQUIAO (36 de ani) acceptand impartirea bursei puse la bataie in proportie de 40 la suta pentru el si 60 la suta pentru adversarul sau de 38 de ani, FLOYD MAYWEATHER. Bursa ar urma sa fie de 200 milioane de dolari, in total. Reteta, asa cum s-a comunicat, va fi insa fabuloasa, un indiciu fiind faptul ca, desi puse in vanzare cu doar 10 zile inainte de meci, biletele pentru cele 16.800 locuri ale arenei din “Orasul Jocurilor de Noroc” au fost vanate cu febrilitate, desi un fotoliu de ring se negociaza mult peste suma oficiala, demult depasita, de 10.000 dolari.

MECIUL SECOLULUI. “Sa dau spectatorilor ceea ce vor sa vada a fost mereu obiectivul meu, acesta va fi cel mai mare eveniment din istoria sportului nostru”, a aratat MAYWEATHER intr-un comunicat. “Sunt cel mai bun boxer din istorie, acest meci imi va permite sa fac ceea ce stiu mai bine, sa castig”, a subliniat FLOYD MAYWEATHER. Negocierile pentru acest meci durau de 5 ani, esuand multa vreme din cauza nerezolvarii problemei repartizarii veniturilor, precum si in ce priveste procedurile antidoping.

MANNY PACQUAIO, campion WBO al categoriei, ar fi acceptat sa incaseze 40 la suta din reteta care ar putea depasi 100 milioane de dolari, un record pentru un meci de box.  MANNY PACQUIAO a cucerit titlul mondial in 8 categorii diferite si are un palmares de 57 de victorii, 5 infrangeri si 2 egalitati, in timp ce FLOYD MAYWEATHER, supranumit “Pretty Boy” sau “Money” este neinvins in 47 de meciuri.

FLOYD MAYWEATHER-  MANNY PACQUIAO. Cei doi boxeri sunt sub contracte cu difuzori diferiti, ceea ce pune, de asemenea, probleme, dar in cele din urma s-a convenit ca lupta va fi difuzata atat de HBO, cat si de Showtime. 

Sursa foto: sportsillustrated.com