Medalii de aur si argint la haltere, castigate de copii din SECTORUL 6

“CUPA STEAUA” pentru juniori, desfasurata in data de 21 noiembrie 2015, le-a oferit copiilor aflati in plasament la Centrul de Primire si Evaluare in Regim de Urgenta “Arlechino” ocazia de a dovedi ca sunt talentati si determinati sa-si urmeze pasiunea pentru sport.

Elena Moise, la 12 ani, stie precis ce vrea sa faca mai departe, iar dorinta de a face performanta la haltere face parte din planurile ei de viitor. De aceea, sambata a castigat trofeul la categoria 40 kg., iar Daniel Mario Tudor – 10 ani, a castigat locul al II-lea la categoria 36 kg. Amandoi au primit emotionati premiile care le-au rasplatit eforturile.

“Ne mandrim cu performantele acestor tineri sportivi tenace, medaliati si premiati, mai cu seama datorita faptului ca micii campioni provin sistemul de protectie a copilului si au intampinat deja numeroase dificultati in viata. La fel ca si pana acum, autoritatea locala le va fi alaturi ori de cate ori vor avea nevoie”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Competitia juniorilor a avut loc la Clubul Sportiv Dinamo, unde cei doi copii aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6 urmeaza in mod riguros un program de antrenamente.

Performanta sportiva are un efect motivant in ceea ce priveste conduita copiilor, in special a celor cu devianta comportamentala, aflati in risc de abandon scolar, risc de delincventa sau proveniti din familii marginalizate. Achizitii precum: reluarea legaturii cu scoala, reintegrarea familiala, evitarea recidivei pentru copiii delincventi si redobandirea stimei de sine sunt numai cateva dintre atuurile vizibile pe care le aduce practicarea  unui sport.

Centrul de Primire si Evaluare in Regim de Urgenta „Arlechino” se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6 si are ca misiune protejarea si oferirea unui adapost temporar copilului aflat in dificultate, precum si ingrijirea si consilierea de specialitate de care acesta are nevoie.

Sursa foto: primarie6