MEDALII pentru STUDENTII Universitatii din Bucuresti, la o COMPETITIE in Franta

STUDENTII Universitatii din Bucuresti au obtinut doua MEDALII de aur, doua de argint si patru de bronz la cea de-a XVII-a sesiune Markstrat a Programului Intensiv organizat in perioada 16-23 mai de consortiul DUKENET la Universite de Bretagne Occidentale, la Quimper, in Franta, au anuntat reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucuresti a fost formata din sase studente de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Limbi Moderne Aplicate (LMA) si Masteratul Cultura si Limbajul Organizatiilor Europene (CLOE), si de la Facultatea de Administratie si Afaceri (FAA): Ignat Denisa-Magdalena (aur, CLOE), Raducan Cristiana (argint, CLOE), Musea Ana-Maria (argint, LMA), Rotariu Simona (bronz, CLOE), Ciolan Corina-Adriana (bronz, CLOE), Nicu Ana Maria (bronz, LMA) Pirva Andreea Diana (aur, FAA), Nicoleta Catana (bronz, FAA). Echipa a fost condusa de conf. univ. dr. Diana Ionita, prof. univ. dr. Magdalena Platis–Iordache, care au obtinut MEDALII de aur.

La competitia de anul acesta au participat 49 de studenti si noua cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Tarile de Jos, Franta, Italia si Romania.

Citeste si: Studenti din SASE TARI participa in Bucuresti la faza regionala a competitiei de programare “BATALIA CREIERELOR”

In cadrul programului Markstrat, STUDENTII au luat parte timp de o saptamana la 11 runde de simulare pe probleme de marketing in limba engleza, online, fiind coordonati de catre profesori si instructori din tarile participante. Au fost testate cunostintele de limba engleza, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing si management, competentele IT, dar si modul de lucru in echipa, viteza si spontaneitatea luarii de decizii sau gasirii de solutii, munca in regim de stres, competenta de autoevaluare si de reactie in situatii limita. Strategia folosita de catre firma virtuala conceputa de studentii Universitatii din Bucuresti a impresionat juriul in urma rapoartelor intermediare predate la sfarsitul fiecarei runde si a prezentarii finale.

Dukenet este o retea care a fost infiintata acum 19 ani si cuprinde universitati din Europa (Danemarca, Tarile de Jos, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Romania, Polonia, Turcia). Din anul 2008, Universitatea din Bucuresti a devenit partener cu drepturi egale, urmand sa trimita anual studenti de la departamentele si facultatile mentionate mai sus la un stagiu intensiv de strategii de marketing.

Citeste si: Cinci medalii de aur pentru romani, la Olimpiada Sud-Est Europeana de Matematica pentru Studenti

In anii anteriori, o astfel de distinctie a constituit un avantaj la angajare in companiile multinationale, facand diferenta intre absolventii Universitatii din Bucuresti si alti candidate, arata sursa citata.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro