MEDIAFAX este in COLAPS! DEMISIILE au lasat REDACTIA aproape GOALA

Mediafax Group

Agentia de presa MEDIAFAX, unul din cele mai importante repere din presa post-decembrista autohtona, este la un pas de inchidere. Capac ar fi pus ambitia lui ADRIAN SARBU de a face din produsele de presa pe care le detine un trust multimedia, fara a investi, insa, vreun ban, pare a fi motivul din spatele zecilor de demisii de la agentia de presa.

ADRIAN SARBU a prezentat noul concept pe care vrea sa-l puna in practica pentru produsele media pe care le detine. Ideea lui Sarbu nu a fost insa primita bine de multi dintre jurnalistii din trustul acestuia, motiv pentru care a aparut un val de demisii intempestive, relateaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

La 15 februarie, MEDIAFAX ar fi trebuit sa vina cu o noutate: inregistrari video proprii care sa insoteasca materialele de pe site. Era un prim pas din marele produs multimedia gandit de ADRIAN SARBU, care urma sa cuprinda, pe langa agentia de stiri reformata, ziarul Gandul, revistele, dar si o televiziune noua, care ar fi urmat sa fie un fel de „ProTV-ul anului 2016”, dupa cum a prezentat-o boss-ul de la MEDIAFAX GROUP.

CITESTE SI: CNA A APROBAT TRANSFERUL POSTURILOR PRO FM, INFO PRO, MUSIC FM SI DANCE FM LA RCS&RDS

Totul ar fi urmat sa se faca fara nici un fel de investitie. Aceeasi oameni erau pusi pe langa a obtine informatii si a scrie stirile sa si filmeze si sa monteze materialul video care ar fi insotit stirea.

„Filmarile presupun resurse suplimentare de care nu dispunem. O alta problema care s-a ridicat este monetizarea video-urilor. Nu ne-am opus sa facem video, ceea ce am mai facut, ocazional, dar daca se doreste zilnic, trebuiesc facute investitii. Nu stim daca masura va aduce un trafic suplimentar pe site. Oricum, cu actualele demisii, e greu de spus daca ADRIAN SARBU va mai putea sa faca televiziunea”, au declarat, pentru EVZ, surse din MEDIAFAX.

Efectul ambitiei lui ADRIAN SARBU? Redactia, aproape goala – Dupa valul de plecari de miercuri seara, cand au demisionat, printre altii, redactorul-sef Mona Hera, directorul editorial Cristi Dimitriu si redactorul-sef adjunct Livia Ispas, mai mult de jumatate din redactie a ales sa paraseasca Mediafax.

Demisiile au continuat joi si vineri si, din informatiile furnizate de sursele noastre, urmeaza sa se inregistreze altele si luni. Agentia MEDIAFAX a ramas fara angajati in mai multe departamente: Sport si Social, in departamentul Life a ramas un singur om, iar la Politic sunt doi jurnalisti.

Sursa foto: mediafax