Trustul MediaPro si firme detinute de Adrian Sarbu, suspectate de evaziune fiscala. UPDATE

Trustul MediaPro, care detine Pro TV, este suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani. 28 de perchezitii au loc, marti, la mai multe firme din Bucuresti si judetul Ilfov, la verificari luand parte 100 de politisti. Evaziunea in acest dosar este estimata la 5 milioane de euro.

UPDATE ora 12.00: Se fac perchezitii si la studiourile MediaPro din Buftea. Opt firme ale lui Adrian Sarbu, fostul sef al Pro TV, sunt suspectate de evaziune. Ancheta ar putea viza mai multi sefi din MediaPro.

UPDATE ora 11.00: Perchezitiile efectuate de politisti au loc si la locuintele unor persoane din fosta conducere a trustului MediaPro, inclusiv acasa la Adrian Sarbu.

Printre firmele suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani se numara si MediaPro. Politistii au descins la 20 de adrese din Capitala si la alte opt din judetul Ilfov, intr-un dosar aflat in instrumentarea Politiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, in care sunt vizate fapte de evaziune fiscala si spalare de bani.

Totusi, reprezentantii Pro TV sustin ca la sediul din Pache Protopopescu nu au loc perchezitii.

In dosar, un numar de 30 de societati comerciale sunt suspectate ca ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. In cadrul actiunii vor fi verificate relatiile comerciale dintre firmele vizate.

Citeste si: Pro TV a luat o decizie surprinzatoare. Vezi ce se va intampla cu trustul din Pache Protopopescu

Peste o suta de politisti participa la perchezitiile care au loc la sediile firmelor vizate in ancheta si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani. In acest caz, anchetatorii au fost sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii.

Fondatorul Pro TV, Adrian Sarbu, si-a dat demisia de la conducerea grupului care detine aceasta companie, CME, in vara anului 2013. La Pro TV a fost numit un nou director general, Aleksandras Cesnavicius, la sfarsitul anului trecut, iar ulterior au avut loc o serie de schimbari de management.

Adrian Sarbu conduce, in prezent, grupul roman de media Mediafax.