mediaTRUST: Realitatea TV, Evenimentul Zilei, Ziarul Fianciar si Hotnews.ro, cele mai CITATE surse media in presa scrisa

mediaTRUST, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de monitorizare, a prezentat luni un nou clasament al celor mai CITATE surse media in presa scrisa.

Potrivit raportului realizat de mediaTRUST, Realitatea TV este cea mai CITATA sursa media in presa scrisa. Astfel, Realitatea TV ocupa primul loc in topul general al celor mai CITATE surse media cu 138 de mentiuni. Antena 3 si Romania TV se afla la egalitate, cu cate 108 mentiuni fiecare. B1 TV este pe locul trei in clasament cu 98 de mentiuni. Hotnews.ro se mentine pe primele pozitii in clasament cu 71 de mentiuni, fiind urmat de postul de televiziune Digi 24 cu 59 de mentiuni. ProTV este in top cu 27 de mentiuni, iar Ziarul Financiar si Evenimentul Zilei au inregistrat fiecare cate 23 de mentiuni.

Citeste si: mediaTrust: Ce televiziune conduce in TOPUL celor mai CITATE surse media in presa scrisa

Din clasament mai fac parte TVR 1 cu 22 mentiuni, Kiss FM cu 18 mentiuni, Ziare.com si Rtv.net cu cate 16 mentiuni fiecare, Forbes si Kanal D cu cate 15 mentiuni fiecare, Antena 1 cu 14 mentiuni, DCnews.ro si Romania Libera cu cate 13 mentiuni fiecare, Adevarul, Paginademedia.ro si Cancan.ro cu cate noua mentiuni. Jurnalul National si RFI sunt in top cu opt mentiuni, Libertatea, Europa FM si Prima TV au inregistrat cate sapte mentiuni fiecare, iar TVR 2 a avut sase mentiuni.

Topul celor mai CITATE publicatii print este condus de Evenimentul Zilei si Ziarul Financiar, fiecare inregistrand cate 23 de mentiuni. Forbes este pe locul doi cu 15 mentiuni, urmat de Romania Libera cu 13 mentiuni, Adevarul cu noua mentiuni si Jurnalul National cu opt mentiuni. Capital si Business Magazin sunt in top cu cate trei mentiuni fiecare, iar Click a inregistrat doua mentiuni.

Realitatea TV este pe primul loc si in topul celor mai CITATE televiziuni cu 138 de mentiuni, urmata de Antena 3 si Romania TV cu cate 108 mentiuni fiecare. B1TV este in top cu 98 de mentiuni, Digi 24 a inregistrat 59 de mentiuni. ProTV este in top cu 27 mentiuni, urmat de TVR1 cu 22 mentiuni, Kanal D cu 15 mentiuni, Antena 1 cu 14 mentiuni, Prima TV cu 7 mentiuni si TVR2 cu 6 mentiuni.

La categoria posturilor de radio, Kiss FM conduce clasamentul cu 18 mentiuni, urmat de RFI cu opt mentiuni, Europa FM cu sapte mentiuni, Magic FM cu trei mentiuni si Romania Actualitati cu doua mentiuni.

Hotnews.ro ocupa primul loc la categoria celor mai CITATE publicatii online, cu 71 de mentiuni, urmat de Ziare.com si Rtv.net cu cate 16 mentiuni fiecare. DCnews.ro este in top cu 13 mentiuni, urmat de Paginademedia.ro si Cancan.ro cu cate noua mentiuni fiecare. Zf.ro, Gandul.info si Realitatea.net au inregistrat cate cinci mentiuni fiecare. Din top mai fac parte Pressalert.ro cu patru mentiuni, Wowbiz.ro cu trei mentiuni, Money.ro, Adevarul.ro, Reportervirtual.ro, Evz.ro, Dailybusiness.ro, Sport.ro si Capital.ro cu cate doua mentiuni fiecare.

Ziarul Financiar conduce topul celor mai CITATE publicatii de business, cu 23 de mentiuni, urmat de Forbes cu 15 mentiuni. Zf. ro este in top cu cinci mentiuni, Business Magazin si Capital cu cate trei mentiuni fiecare, Capital.ro, Money.ro si Dailybusiness.ro cu cate doua mentiuni fiecare.

Raportul este realizat pe baza a 927 de materiale referitoare la publicatii tiparite, online, posturi radio si TV, care au aparut in perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, in presa scrisa.

Citarile surselor media s-au facut in materiale care au avut ca principale subiecte: politica interna, mass-media, mondenitati, sport, economie, transport etc. Printre subiectele cu cele mai multe aparitii se numara campania electorala pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 (87 de materiale), dosarele Microsoft si EADS (32 de materiale), Victor Ponta – “ofiter acoperit”- 13 materiale.

Citeste si: mediaTRUST: Antena 3, Realitatea TV si Hotnews.ro conduc topul celor mai citate surse media in presa scrisa

mediaTRUST Romania a fost infiintata in 1999 si furnizeaza servicii de monitorizare catre companii romanesti si straine. Compania este membra din 2004 a FIBEP, principala organizatie internationala a agentiilor de monitorizare, iar din octombrie 2010 este detinuta in proportie de 100 la suta de IMM – Institute of Media Monitoring Polonia. Clientii companiei provin din cele mai diverse sectoare ale pietei, de la domeniul financiar la cel al telecomunicatiilor, IT, farmaceutic, energie, gaze naturale, petrol, educatie, sport, cultura, showbiz, politic.

Sursa foto: uzp.org.ro