Medic american infectat cu EBOLA in Africa

Organizatia crestina SIM a anuntat marti ca un al doilea misionar american a fost depistat pozitiv in Liberia de INFECTARE cu VIRUSUL EBOLA, relateaza AFP.

Medicul american INFECTAT, a carui identitate nu a fost dezvaluita, nu trata bolnavi atinsi de EBOLA, care se afla in carantina, ci ingrijea paciente cu afectiuni ginecologice intr-un spital din Monrovia, capitala Liberiei, finantat de SIM, a precizat organizatia intr-un comunicat.

Citeste si: JAPONIA AJUTA NIGERIA CU UN MEDICAMENT EXPERIMENTAL PENTRU EBOLA

“Nu se stie cum a intrat in contact cu VIRUSUL”, a anuntat organizatia. “Medicul INFECTAT a fost plasat la randul lui imediat in carantina, se simte bine si are un moral bun”, a precizat SIM.

De altfel, cazurile de INFECTARE cu EBOLA se inmultesc rapid in Africa de Vest si fenomenul va continua, probabil, a anuntat marti un oficial american de rang inalt din domeniul sanatatii, care a apreciat ca trebuie sa se actioneze urgent si masiv pentru a opri raspandirea acestei epidemii.

“In pofida eforturilor mobilizate de Guvernul american, Centrul american pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC) si tarile afectate, numarul cazurilor continua sa se inmulteasca (…) rapid”, a spus doctorul Tom Frieden, directorul CDC, citat de AFP.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a estimat saptamana trecuta ca 20.000 de persoane ar putea fi afectate in Africa.

Citeste si: LUMEA ESTE PE CALE SA “PIARDA BATALIA” IMPOTRIVA EPIDEMIEI DE EBOLA

Potrivit ultimului bilant al OMS, 1.552 de persoane AU MURIT din cauza infectarii cu VIRUSUL EBOLA.

Acest virus face ravagii si in Republica Democrata Congo, unde 31 de MORTI au fost inregistrati. Insa OMS a anuntat ca boala ramane prezenta doar in aria din nord-vestul in tarii unde a fost detectata.