Medic legist, arestat pentru luare de mita si fals intelectual

Medicul legist Iordache Sorin din Brasov a fost arestat preventiv pentru luare de mita si fals intelectual, dupa ce a primit o suma de bani de la un barbat pentru a-i intocmi un raport de expertiza medico-legala fals, in acelasi caz fiind cercetat in libertate si medicul psihiatru Popon Florin, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul Tribunalului Brasov, procurorii au dispus, in 17 octombrie, inceperea urmaririi penale fata de patru persoane, respectiv Iordache Sorin – medic legist la Serviciul Judetean de Medicina Legala Brasov, Popon Florin – medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie si Neurologie Brasov, Fedor Dorin si Mircea Stefan Vasile, conform sursei citate.

Medicul legist Iordache Sorin este cercetat pentru dare de mita, luare de mita in forma continuata, marturie mincinoasa, favorizarea infractorului, fals intelectual si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, iar colegul lui, medicul psihiatru Popon Florin, este cercetat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.

Fedor Florin este cercetat pentru refuz de recoltare de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dare de mita in forma continuata, instigare la marturie mincinoasa, instigare la fals intelectual si instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, iar Mircea Stefan Vasile pentru complicitate la dare de mita in forma continuata, complicitate la marturie mincinoasa, complicitate la fals intelectual, complicitate la luare de mita si favorizarea infractorului.

“In vederea realizarii actului medico-legal sus-mentionat, Sorin Iordache i-a oferit bunuri unui medic psihiatru cu scopul ca acesta sa-si indeplineasca necorespunzator atributiile de serviciu si sa intocmeasca o scrisoare medicala favorabila lui Dorin Fedor si i-a cerut invinuitului Florin Popon sa-l interneze formal si sa-i stabileasca inculpatului Fedor un diagnostic nereal, pentru a se putea sprijini in redactarea raportului pe anumite inscrisuri medicale”, se arata in comunicatul procurorilor.

In 31 octombrie, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Sorin Iordache, Dorin Fedor si Mircea Stefan Vasile si s-a luat fata de acestia masura retinerii pentru 24 de ore, iar a doua zi, in 1 noiembrie, acestia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Medicul psihiatru Florin Popon este cercetat in libertate.

Sursa foto: realitatea.net