MEDIC: PONTA nu are voie sa mearga 3 saptamani la GUVERN in urma operatiei de la genunchi

Bogdan Codorean, medicul roman care l-a insotit pe premier in Turcia unde s-a operat la genunchi, spune ca acesta nu ar trebui sa mearga la Guvern urmatoarele trei saptamani, scrie gandul.info.

Medicul de la Spitalul Militar este cel la care premierul a mers pentru un consult. Diagnosticul pus atunci a fost “ruptura veche de ligament incrucisat anterior, ceea ce a determinat o ruptura de menisc intern si leziuni foarte mari de cartilaj” .

Ponta era hotarat sa se opereze in tara, dar la o saptamana distanta a decis sa mearga in Turcia.

“A fost discutia asta, ca se va hotari daca se opereaza aici, a fost hotarat sa se opereze aici, a zis ca nu are incredere decat in noi. A spus ca de aia a venit la noi, la Spitalul Militar, ca are foarte mare incredere in medicii de aici, dar probabil ca… nu stiu eu care au fost deciziile lui, dar din cauza asta m-a si rugat sa-l insotesc. A zis ca are incredere numai daca o sa fiu si eu de fata, sa comunicam, sa facem planul operatiei cu cei de acolo”, spune medicul.

CITESTE SI: VICTOR PONTA dupa OPERATIE: A fost mai COMPLICATA decat se credea

Operatia la care a fost supus premierul a durat doua ore, iar echipa a fost formata din trei medici turci. Medicul roman nu a participat pentru la operatie pentru ca a fost timpul prea scurt pentru a face demersurile necesare, mai precis aprobarea Ministeruluin turc al Sanatatii și de la Colegiul Medicilor.

In ceea ce priveste tratamentul post-operator, Codorean spune ca “dansul misca deja piciorul, piciorul se misca inca de a doua zi de dupa operatie, dar n-o sa calce pe picior, nu are voie sa se sprijine pe picior deloc. E o perioada de minimum trei saptamani in care atunci cand lasi piciorul jos vine sange in picior, se misca genunchiul si doare”.

CITESTE SI: Premierul VICTOR PONTA ar fi internat la o clinica a familiei presedintelui turc ERDOGAN 

De altfel, medicul ii recomanda premierului sa nu mearga la Guvern – “Nu poate pentru ca el trebuie sa stea tot timpul cu piciorul sus, trebuie sa stea cu piciorul mai sus decat nivelul inimii, ca sa nu-i vina mult sange in picior, ca sa nu se umfle, apar dureri si pot aparea complicatii. Deci, el daca lasa piciorul in jos pot sa apara complicatii maricele”.

Sursa foto www.rtv.ro