Medicii ies sambata in STRADA: Protest la Bucuresti cu peste 5000 mii de angajati din Sanatate

Medicii din Romania vor protesta sambata in fata Parlamentului si la Guvern! Angajatii din Sanatate cer, in primul rand, un minimum de 6% din PIB pentru sectorul lor. Peste 5000 de persoane sunt asteptate la miting.

“Corpul medical, in acest moment, va merge pana la capat. In Romania, un guvern trebuie sa stie ca guverneaza pentru romani, ca in spatele cifrelor sunt oameni si cetateni romani si ca, indiferent de ce spune FMI, el (guvernul – n.red.) nu este dator FMI, ci cetatenilor”, a spus presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae la adunarea generala a organizatiei de vineri.

Presedintele CMR a mai spus ca atunci cand s-a discutat despre solicitarea medicilor de crestere a salariilor, raspunsul autoritatilor a fost ca acestea vor creste, urmand sa se stabileasca doar cu cat si care este “etapizarea”.

“Dar acest ‘Da, vor creste’ noi l-am mai primit de nu stiu cati ani. Aceasta coalitie (a Profesionistilor din Sanatate – n.red.) iese in strada pentru un concept care inseamna demnitate – demnitatea unui cetatean al Romaniei, demnitatea unui profesionist. Maine (sambata – n.red.), vom iesi in strada pentru a clama demnitatea. Vom transmite un mesaj catre societate.

Cinci mii de drapele vor flutura si vrem sa transmitem ca noi nu suntem slugi si ca vrem o altfel de societate. Noi vrem Romania noastra, in care incultii sa nu o ia inaintea cultilor”, a explicat presedintele CMR.

Printre cerintele medicilor se afla oferirea a minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat si o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate.

Protestatarii se vor aduna incepand cu 10:30, in Piata Victoriei, unde va avea loc un miting, urmat de un mars pana la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite – bulevardul Natiunile Unite – alveola Parc Izvor.

Sursa foto: ziarulderoman.ro