Medicii intra in greva de avertisment la inceputul saptamanii viitoare

Negocierile de sambata dintre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si sindicalistii din sanatate au esuat astfel ca, luni, intre orele 08.00 si 10.00 medicii vor intra in greva de avertisment, a declarat Marius Sepi intr-o interventie telefonica la postul Romania Tv.

Liderul SANITAS a anunta ca in acest interval orar vor fi asigurate doar urgentele, in timp ce policlinicile vor fi inchise. Inainte de a intra la negocieri, liderul SANITAS a spus ca spera ca pacientii sa ii inteleaga si sa ii sustina in acest demers.

In ciuda faptului ca medicii nu renunta la greva de luni, ministrul Eugen Nicolaescu a declarat ca s-au facut “progrese foarte importante” in timpul negocierilor.

Acesta a adaugat ca luni va avea loc o intalnire cu Ministrul Finantelor pentru a discuta despre un memorandum pe care sa il depuna la Guvern pentru deblocarea a 1.200 de posturi din sistemul sanitar.

“Eu cred ca medicii vor fi la serviciu, pentru ca din punctul meu de vedere sunt in slujba pacientilor. Probabil ca vor fi si cazuri izolate, in care unii dintre ei vor participa la aceasta greva”, a spus Eugen Nicolaescu.

Sursa foto: adevarul.ro