Medicii nu vor ramane fara salarii in noiembrie si decembrie, da asigurari Raed Arafat

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca medicii nu vor ramane fara salarii in noiembrie si decembrie, precizand ca saptamana viitoare sunt planificate noi discutii legate de greva medicilor.

“In noiembrie si decembrie va fi rectificarea si eu nu cred ca vor ramane fara salarii. Au fost discutii si continua. Este planificata saptamana viitoare o alta discutie. Pentru conditiile de munca s-a mers pe doua linii: una pe fondurile structurale, sa ni se permita dotarea si reabilitatea pentru blocuri operatorii, terapii intensive. Exista planuri si programe concrete. Este planificat un program pentru partea de imagistica. Asta inseamna sa dotezi spitalele”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus ca incepand cu luna august spitalele primesc finantare diferentiat, iar din 2014 se va aloca bugetul complet.

“La sfarsitul anului trecut s-a stabilit o lista cu spitalele care au prioritate. Exista finantarea complementara pe anumite programe. Aceasta finantare deja a pornit. Deja la anul e prevazut bugetul complet”, a spus Arafat.

Foto: vivafm.ro