Medicii renunta la greva, Ministerul Sanatatii si Federatia Sanitas au ajuns la un acord

Ministerul Sanatatii si Federatia Sanitas au anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca medicii amana greva generala, astfel incat sistemul de sanatate va functiona la capacitate normala. 

Suspendarea grevei generale vine la capatul negocierilor dintre sindicalistii din Sanatate si ministrul Eugen Nicolaescu.

“Am semnat contractul colectiv de munca la nivel de sector. Ca urmare, consider ca activitatea din acest moment poate functiona in mod normal, ca nu vor mai fi perturbari”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca au fost suplimentate fondurile alocate sanatatii pentru trimestrul 4 cu suma de 200 de milioane de lei, “ceea ce inseamna ca fondurile sunt total asigurate pana la sfarsitul anului”.

“Ministerul Sanatatii a transferat banii catre CNAS, astfel incat spitalele sa aiba toate fondurile asigurate pana la 31 decembrie 2014”, a precizat Eugen Nicolaescu, care a mai anuntat ca a fost adoptata si o solicitare a sindicatelor privind plata zilelor nelucratoare.

“Un alt document adoptat la solicitarea sindicatelor a fost o clarificare la modul cum se platesc zilele nelucratoare. OUG ar fi produs o serie de confuzii, ca sa nu existe interpretari diferite, am convenit sa facem un amendament si sa existe punctul de vedere al guvernuluis. In numele ministerului am scris Camerei Deputatilor si Senatului i-am rugat sa ia in vedere sustinerea amendamentului”, a explicat Eugen Nicolaescu.