Medicii romani s-ar putea intoarce acasa! Americanii construiesc in Romania un spital de excelenta

Grupul american GPM va construi, la Timisoara, un complex spitalicesc cu 600 de paturi, 300 de apartamente, o scoala si o gradinita cu pana la 300 de locuri, dar si un centru de pregatire pentru asistentele care urmeaza sa lucreze in institutia medicala. Autoritatile din Timis sustin ca vor incerca sa-i aduca acasa pe medicii romani care lucreaza in institutiile spitalicesti din strainatate ale companiei GPM.

Spitalul de excelenta va avea toate dotarile de ultima ora si va crea 600 de locuri de munca. Urmeaza sa fie stabilita locatia, care cel mai probabil va di la Giroc, pe locul fostei unitati militare, potrivit Consiliului Judetean (CJ) Timisoara.

“Ieri am semnat protocolul care ne imputerniceste sa propunem CJT realizarea unui campus spitalicesc cu o firma de investitii din SUA. Am semnat intelegerea intre CJT si firma GPM din America pentru realizarea campusului cu 600 paturi, 300 de apartamente aproximativ, o scoala si gradinita cu pana la 300 de locuri, un centru de pregatire pentru asistente de 3 ani care vor participa la ce se intampla la acest spital. Va fi un spital de excelenta cu toate dotarile de ultima ora. In 3 luni stabilim locatia. In mod normal ar trebui ca locatia sa fie la Giroc, pe locul fostei unitati militare unde am stabilit sa mutam si Clinica de pe Vacarescu. Avem locatia acolo, suprafata de teren necesara. Constructia se va face pe banii lor, CJT da doar terenul si infrastructura. Este o investitie de 300 milioane de euro“, a declarat presedintele CJ, Titu Bojin.

Autoritatile din Timisoara sustin ca vor insista ca o parte din medicii romani care lucreaza in spitalele companiei GPM din strainatate sa fie readusi acasa.

Foto: thewastesolution.co.uk